DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

V Hinzenbach peterica skakalcev, v Klingenthalu šesterica

24.09.2019

Po več kot enomesečnem premoru se bo konec tedna v Hinzenbachu nadaljevala poletna velika nagrada v smučarskih skokih, ki se bo zaključila prihodnji konec tedna v Klingenthalu.

Rok Justin ne bo skakal na zadnjih dveh tekmah celinskega pokala (c) SloSki

Zadnje tekme poletne velike nagrade so bile na sporedu v japonski Hakubi pred točno mesecem dni, ta konec tedna pa prinaša predzadnjo tekmo poletne sezone in sicer na srednji skakalnici v Klingenthalu. Z dobrimi nastopi na tekmah celinskega pokala v tekoči periodi si je mesto med najboljšimi znova izboril Rok Justin, ki je tik pred tem, da Sloveniji zagotovi tudi dodatno kvoto za začetek svetovnega pokala, poleg njega pa bodo v Avstriji skakali še Jernej Damjan, Anže Lanišek, Tilen Bartol in Peter Prevc.

Na celinskem pokalu Tepeš in brata Prevc

Sočasno bosta v Klingenthalu na sporedu tudi zadnji tekmi celinskega pokala, kjer bo slovenska udeležba prav tako zelo močna. Prvič se bo na tekmovanju letos preizkusil Jurij Tepeš, ob njemu bodo skakali še Domen Prevc, Cene Prevc, Jernej Presečnik, Jaka Hvala, Rok Tarman in Žak Mogel.

Zajc bo skakal na finalni tekmi poletne sezone

Klingenthal bo naslednji konec tedna gostil še finalno tekmo poletne velike nagrade, kjer se bo zgoraj omenjeni peterici iz Hinzenbacha (spremembe so po tekmah celinskega pokala v ekipi še možne) pridružil tudi najboljši slovenski skakalec zadnjega obdobja, Timi Zajc, sicer drugi v skupnem seštevku.

Program v Hinzenbachu

Sobota, 28. september
16.30 Uradni trening
18.30 Kvalifikacije

Nedelja, 29. september
14.30 Poskusna serija
15.30 Tekma

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov