DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Ema Klinec v Stamsu do prve zmage po poškodbi, Bogatajeva tretja

22.09.2019

Na drugi tekmi po povratku na tekmovanja po poškodbi kolena je Ema Klinec v avstrijskem Stamsu na tekmi celinskega pokala že ugnala vse konkurentke.

Zmagovalni oder na zadnji tekmi celinskega pokala v tem poletju (c) SloSki

Ema Klinec si je decembra na državnem prvenstvu poškodovala koleno, po uspešni rehabilitaciji pa se je na skakalnice vrnila v drugi polovici julija. Prvič je tekmovala včeraj, ko je bila v Stamsu četrta, danes pa je že premagala vse tekmice. S 109.5 in 107.5 metri ter 242,7 točkami je za pol točke ugnala avstrijsko odkritje poletja, Marito Kramer, sicer skupno zmagovalko celinskega pokala, tretja je bila s 108.5 in 107 metri ter 236,9 točkami Urša Bogataj

Špela Rogelj je nov uspeh naših dopolnila s 7. mestom, Maja Vtič je bila enajsta, Katra Komar pa 13. V dogovoru z glavnim trenerjem Zoranom Zupančičem sta tekmi v Stamsu izpustili naša najboljša tekmovalka, Nika Križnar in Jerneja Brecl, ki je imela šolske obvznosti.

Po lepem rezultatskem izkupičku minulega vikenda je Ema Klinec povedala: "Zelo sem vesela, da sem se ekipi priključila še pred zadnjimi tekmami poletne velike nagrade v Frenštatu. Videla sem, kje sem z dobrimi skoki, a ker le ti niso bili stabilni, se je Zoran odločil, da gredo na Češko vse ostale, kar so si z zmago na zadnji tekmi tudi več kot zaslužile. Mene je to le še dodatno motiviralo, zelo pa sem vesela, ker so tako dobro skakale. Po tem sem padla v normalen ritem treningov, zdaj pa sem videla, da sem zraven lahko tudi na tekmi. To se je pokazalo predvsem danes, včeraj sem bila še malce v dvomih. Trenutno sem na takšni ravni kot lani v takšnem času. Pri skoku manjka še "noga", tehnika pa je že lepa. To pomeni, da me čez prelet še ustavlja, tam izgubim največ hitrosti, kar se pozna v drugem delu leta. Popraviti je potrebno položaj v zraku, položaj smuči in predvsem to, da če odriv ne bo idealen, da bo ta energija vseeno prinesla dolg skok."

V skupnem seštevku je torej zmagala Avstrijka Kramerjeva, ki je na osmih tekmah zbrala 360 točk, Klinčeva je bila peta s 150 točkami.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov