DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

V Stamsu Bogatajeva tretja, povratnica Klinčeva tik za njo

21.09.2019

Avstrijski Stams danes in jutri gosti tekme celinskega pokala, ki se jih udeležuje tudi močna slovenska zasedba smučark skakalk. Prvič po decembrski poškodbi kolena je nastopila Ema Klinec.

Ema Klinec se je na skakalnice po poškodbi vrnila še pred koncem julija (c) FB

Glavni trener naše ženske skakalne reprezentance, Zoran Zupančič, je v Stams odpeljal močno zasedbo, praktično vse najboljše z izjemo Nike Križnar in Jerneje Brecl. Ekipa tekmi v Stamsu izkorišča za tekmovalni ritem, potem ko so odpadle tekme poletne velike nagrade v Kazahstanu in Rusiji. Prvič je po decembrski poškodbi nastopila tudi Ema Klinec, ki je takoj dokazala, da sodi med najboljše na svetu. Na treningu in v poskusni seriji je bila povsem na oz. pri vrhu, na tekmi pa je po težavah pri doskoku v prvi seriji pri 106 metrih zasedla končno 4. mesto z 229,4 točkami. Pred njo je končala vodilna po prvi seriji, Urša Bogataj s 108 in 102.5 metri ter 245,2 točkami, za dvojno domačo zmago pa sta poskrbeli Eva Pinkelnig z 253,5 točkami in Marita Kramer z 249,7 točkami. Kramerjeva je že zmagovalka poletnega dela celinskega pokala.

Špela Rogelj, Katra Komar in Maja Vtič so slovenski uspeh dopolnile z uvrstitvami na mesta od šest do devet. Jutri bo v Stamsu na sporedu še ena tekma celinskega pokala.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov