Polona Klemenčič in Rok Tršan državna prvaka v sprintu

14.09.2019

Na Pokljuki je potekal prvi dan letnega državnega prvenstva v biatlonu. Državna prvaka v sprintu sta postala Rok Tršan in Polona Klemenčič.

Na Pokljuki se je danes odvijalo državno prvenstvo v sprintu na tekaških rolkah. Najbolj zadovoljna danes sta Rok Tršan in Polona Klemenčič, ki sta se razveselila naslova v absolutni konkurenci. Tršan je v moški konkurenci prikazal izjemen strelski nastop, bil je edini, ki je zadel vseh 10 strelov, ter z zelo dobrim tekom poskrbel, da zmaga zanj ni bila vprašljiva. Drugouvrščeni Klemen Bauer je z dvema zgrešenima streloma, na vsakem strelskem postanku je zgrešil enkrat, v cilju zaostal 34 sekund. Bronasti je bil Miha Dovžan, ki je bil enkrat nenatančen v streljanju stoje, njegov zaostanek za zmagovalcem pa je znašal 54 sekund. Jakov Fak na današnjem tekmovanju ni nastopil.

S predonstjo skoraj pol minute je v ženski konkurenci slavila Polona Klemenčič. Polona je bila dvakrat nenatančna v streljanju leže, stoje pa je pokrila vse tarče. Druga je bila z enim zgrešenim strelom Nina Zadravec, born pa je osvojila Živa Klemenčič, ki je zgrešila trikrat in zaostala minuto in 37 sekund. Vse tri tekmovalke so članice kluba TSK Triglav Kranj.

Za državne naslove so se pomerili tudi v mlajših kategorijah, rezultate pa si lahko ogledate spodaj.


Državno prvenstvo Pokljuka, sprint .: Uradni rezultati:.

Fotogalerija>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov