DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Na Ljubnem se bo odločalo o tem, kdo bo sodil v Planici, Pekingu...

02.09.2019

Od 5. do 7. septembra 2019 se bodo na Ljubnem in v Logarski dolini srečali najvišji predstavniki Mednarodne smučarske zveze (FIS), ki predstavljajo smučarske skoke.

Na tridnevno srečanje bodo prišli šefi sodniških organizacij iz naslednjih držav: Japonske, Finske, Turčije, Kazahstana, Francije, Nemčije, Norveške, Kanade, Avstrije, Italije, Švice, Češke, Slovaške, Poljske, Estonije, Južne Koreje, Rusije ZDA, Romunije in Slovenije. Prisoten bo tudi direktor svetovnega pokala Walter Hofer, ki bo v Logarski dolini predstavil svojega naslednika Italijana Sandra Pertileja. Prebivali bodo v Hotelu Plesnik v Logarski dolini, kjer je tudi primerna kongresna dvorana za srečanje na tako visoki ravni. "Zelo smo počaščeni, da bo letošnje srečanje Obmen gostilo Ljubno. Ogromno zaslug za to ima naš član Janez Bukovnik. Hkrati je to tudi priznanje za vse ljubenske delavce, da so FIS tekme na Ljubnem dobro organizirane," je povedal Rajko Pintar, predsednik OK Ljubno.

Gostje si bodo seveda ogledali skakalnice na Ljubnem, prav tako pa tudi druge znamenitosti Ljubnega in Solčavskega.

Glavni del srečanja pa bo seveda namenjen delu. Prav pri nas bodo odločali o zelo pomembnih zadevah kot so na primer določitev tehničnih delegatov, njihovih asistentov in sodnikov na naslednjih zimskih olimpijskih igrah (Peking 2022), svetovnih prvenstvih (Planica, Oberstdof) in v svetovnem pokalu. Govorili pa bodo tudi o spremembah pravil na tekmovanjih.  

Organizacija takšnega srečanje je za ljubenske smučarsko skakalne delavce seveda zelo veliko priznanje, saj takšno priložnost dobijo le redka središča. Lani je bilo takšno srečanje v Benetkah.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov