Srebrno-bronasti Klemen Bauer je doma, zbor za biatlon pri SZS ima novo vodstvo

27.08.2019

Čeprav je imel Klemen Bauer malenkost težav na poti domov, se je nasmejan vrnil v domovino, ko je v Minsku osvojil dve medalji na letnem svetovnem prvenstvu v biatlonu. V prostorih Smučarske zveze Slovenije je potekal sprejem za našega šampiona, hkrati pa se je predstavilo novo vodstvo panoge biatlon.

Klemen Bauer se je nasmejan vrnil v Slovenijo. Foto: Sloski


V prostorih Smučarske zveze Slovenije je potekal sprejem za Klemena Baura, ki je na nedavnem svetovnem letnem prvenstvu v biatlonu osvojil srebrno in bronasto medaljo. Hkrati se je na novinarski koferenci predstavilo novo vodstvo panoge biatlon. Novi predsednik Zbora za biatlon je postal Blaž Repinc, podpredsednik pa mag. Aleksander Salkič.

Blaž Repinc: "Ob tej priložnosti bi se najprej rad zahvalil vsem za izkazano zaupanje. Še posebej Petru Zupanu, kot najstarejšemu članu v odboru, ki je korektno vodil panogo v vmesnem obdobju po odstopitvi preteklega predsednika in do izvolitve novega. Biatlon je šport, ki ga imam zelo rad, še posebno zadnja leta pa dodobra poznam tudi razmere v slovenskem biatlonu. Do sedaj sem deloval kot predsenik in podpredsednik smučarskega kluba Bohinj. Na začetku svojega mandata se najprej želim podrobno seznaniti s stanjem v panogi, se pogovoriti z vodjo panoge in trenerji. Želim si izvedeti kaj je do sedaj delovalo dobro in je potrebno ohraniti in kaj bi bilo dobro spremeniti. Predvsem si pa želim še naprej prizadevati za nadaljni razvoj biatlona v Sloveniji". 

Aleksander Salkič: "Družba Petrol že nekaj let sodeluje z biatlonsko reprezentanco in je ena naših najpomembnejših zvez, smo tudi njihov generalni pokrovitelj. Biatlon je sigurno ena izmed najbolj organiziranih zvez. Je zelo discplinirana, dogovori, ki jih imamo tečejo nemoteno. Hkrati smo tudi osebni pokrovitelji Jakova Faka in po novem tudi mladega Alexa Cisarja. Tako je zagotovljeno, da bo Petrol tudi v prihodnjih letih pomembno oblikoval biatlon pri nas. Čakata nas tudi sva pomembna dogodka, svetovno prvenstvo in svetovni pokal v prihodnjih dveh letih. Tudi pri teh dogodkih Petrol sodeluje in si želimo še več obiskovalcev, zato bomo tudi mi vložili veliko truda in tudi sredstev, da bodo ti dogodki še bolje obiskani in organizirani na še višjem nivoju. 

Klemen Bauer: "Najprej bi tudi sam rad čestital novemu vodstvu, saj se je očitno doma veliko dogajalo, ko me ni bilo. Na to odlično organizirano tekmovanje sem se sicer podal bolj kot ne z mislijo na kvaliteten trening. Tja sem odšel brez večjih pričakovanj. Sva pa z glavnim trenerjem Urošem Velepcem moj odhod v Minsk načrtovala že zelo zgodaj in sva to tekmovanje vključila v program mojega treninga. Izkazalo se je, da je bil namen dosežen, nisem pa se posebej pripravljal na to tekmovanje. Bil sem sicer na skupnih pripravah v Avstriji tik pred začetkom tekomovanja, ki so služile kot nek zaključek vmesnega obdobja, ki mu bo sedaj sledilo krajše regeneracijsko obdobje in potem štart v zaključno fazo priprav na zimo.  Bolj kot sam rezultat mi je bilo v Minsku pomembno to, da  sem začutil ta pravi tekmovalni občutek in malo pritiska. Seveda pa je rezultat na tekmovanju tudi pokazatelj, da lahko rečem, da sem na pravi poti, da imamo program pravilno zastavljen, ter da si lahko obetam dobre rezultate tudi pozimi. 

Že od nekdaj poudarjam, da je biatlon šport za zrele ljudi in tudi sam postajam vse bolj zrel. Sigurno je dobro, da sva z Urošem znova začela sodelvati kot v starih dobrih časih, zato se bom tudi v tem nadaljnem obdobju še več priključil treningom reprezentanci in bom sledil programu, ki ga bo pripravil Uroš. Tako upam, da se bom ponovno približal vrhu, kjer sem nekoč že bil. 

Seveda sem se v zadnjem času tudi že spogledoval s koncem kariere, pa sem v domačem svetovnem prvenstvu videl nek iziv in dolžnost, da se pokažem v najboljši luči. Domače svetovno prvenstvo bo sigurno nek vrhunec kariere in želel bi si, da bi medalje z napisom 'roler-ski' pretvoril še v prave zimske medalje".

Uroš Velepec: "Jaz sem presenečen in zelo srečen nad rezultati Klemena na prvenstvu. Predvsem sem zadovoljen z njegovim modrim nastopom na tekmah, saj so pravila v letnem biatlonu malenkost drugačna. Kazenski krog je krajši, Klemen pa je hitro spoznal, da mora zaradi tega malenkost več tvegati na strelišču in streljati hitreje. Vsi dobro vemo, da on zna veliko tvegati in glede na to, da je naredil relativno dobre tekme, je tudi rezultat relativno dober. Moje mnenje je, da bi bil tudi v veliko močnješi konkurenci še vedno visoko. Predvsem pa me je presenetil s svojim tekom, saj je šele na pripravih v Avstriji začel s hitrimi tekaškimi treningi. Zelo hitro je prišel na visok nivo, na prvenstvu je imel 2x najhitrejši čas teka, kar je za nas posebno zanimiv podatek. Sedaj vemo, da smo na pravi poti, saj so bili naši fantje na treningu zelo skupaj in to pomeni, da so vsi dobro tekaško pripravljeni.  Načeloma pa smo bili vsi v reprezentanci veseli njegovih uspehov in smo se skupaj veselili.

Klemen je že ves čas dober tekač v biatlonu, tudi v zadnjih letih je vedno držal korak z najboljšimi tekači v karavani, je zelo tekaško nadarjen mora narediti samo še en majhen preskok. Ob tem pa imamo tudi novega strelskega trenerja Ljuba Tomažiča, ki je že v preteklosti tudi individualno sodeloval s Klemenom in tudi strelski rezultati na treningu so že veliko bolj zanesljivi. Tudi strelski nastop v Minsku ni njegov relativen pokazatelj strelske forme, saj je bilo tam streljanje drugačno, veliko hitrejše in bolj drzno. Tako da mislim, da smo trenutno na pravi poti.

Ostala ekipa se trenutno prirpavlja na Pokljuki in dobro trenira. Sem vesel, da je tudi pri Jakovu Faku letos opazno, da je v sezono vstopil z neko novo dodatno energijo. Lani je imel precej obveznosti, ki so mu pobirale precej energije, letos pa se vidi drugačen pristop. Tudi Rok in Miha sta zelo pridna in garata na treningih, tako da sem zelo zadovoljen. 


Fotogalerija >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov