DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik sezono začel z rezultatom kariere - 8. mestom

25.08.2019

Sijajno je novo sezono poletne velike nagrade začel Vid Vrhovnik, ki je v Oberwiesenthalu v Nemčiji na prvi posamični preizkušnji zasedel 8. mesto. Do drugih točk v karieri je prišel tudi Rok Jelen.

Vid Vrhovnik je sezono začel z izjemnim osmim mestom (c) SloSki

Po včerajšnji premierni tekmi mešanih parov je danes Oberwiesenthal gostil še posamični tekmi poletne velike nagrade v obeh kategorijah. Organizatorji so imeli sicer nekaj težav, saj veter ni dopuščal izvedbe skakalnega dela preizkušnje, tako da so obveljali rezultati petkove provizorične serije. Vid Vrhovnik je bil tako na 13. mestu z zaostankom 73 sekund za vodilnim Japoncem Rjoto Yamamotojem, ki je vodil pred rojakoma Jošitom in Akitom Watabejem. Precej nižje sta bila preostala naša, Rok Jelen je z 2:27 minutami zaostanka zasedal 35. mesto, Gašper Brecl pa s 3:16 minutami zaostanka 42. mesto.

Na tekaški del 10 km preizkušnje se je Vrhovnik podal samozavestno. Vseskozi je tekel v večji skupini tekmovalcev, prvi zasledovalni skupini za vodilno trojico, ki so jo sestavljali brata Watabe in Avstrijec Franz-Josef Rehrl. Vrhovnik je vse do konca tekel med deseterico in v cilj prišel na odličnem osmem mestu, kar je njegov najboljši rezultat med elito. Za zmagovalcem, Akitom Watabejem je zaostal 35 sekund, drugi je bil Rehrl, tretji pa Jošito Watabe. Do točk je z zelo dobrim tekom prišel tudi Jelen, svojih drugih med elito, bil je 24., zaostal pa je 2:37 minuti in denimo končal tik pred vodilnim po skokih, Yamamotom. Brecla so najhitrejši prehiteli za en krog. 

Varovanci Gorana Janusa se bodo udeležili še naslednje tekme poletne velike nagrade v sredo v Klingenthalu, nato pa bodo izpustili dve prizorišči in se znova predstavili na finalu v Planici med 6. in 8. septembrom.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov