DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Zgodovinsko tekmo mešanih parov Slovenija končala na 9. mestu

24.08.2019

Rok Jelen, Silva Verbič, Ema Volavšek in Vid Vrhovnik so na prvi tekmi mešanih parov v zgodovini nordijske kombinacije v nemškem Oberwiesenthalu osvojili deveto mesto.

Slovenska delegacija na zgodovinski tekmi (c) SloSki

Oberwiesenthal je prizorišče, ki bo za vedno vpisano v zgodovino nordijske kombinacije, saj je danes gostilo prvo tekmo mešanih parov v zgodovini tega športa. Seveda na premierni tekmi ni manjkala niti naša reprezentanca. Žal začetek ni bil najboljši, saj so Rok Jelen, Silva Verbič, Ema Volavšek in Vid Vrhovnik po skakalnem delu zasedali 10. mesto med prav toliko prijavljenimi ekipami. Zaostanek za konkurenco pa ni bil velik, za drugo ekipo Nemčije, ki je bila sedma denimo le osem sekund. 

Tekaški del preizkušnje je bil sestavljen s 15 km trase, fanta sta pretekla vsak po 5 kilometrov, dekleti pa vsaka po 2,5 kilometra. Jelen je začel odločno, naše je pripeljal na osmo mesto, tik za sedmo Francijo, prehitel je ekipe Nemčije II in Norveške II. Volavškova je še pospešila in prepolovila zaostanek Slovenije za vodilno Italijo po 7,5 km. Naši so zaostajali 44 sekund na šestem mestu, bili so pred obema ekipama iz Nemčije, Francijo in Norveško II. Verbičeva je nato v naslednji predaji izgubila nekaj časa in mest, Slovenija je po desetih kilometrih tekla na devetem mestu. V zadnjih petih kilometrih Vrhovnik ni mogel pridobiti veliko in naši so končali na devetem mestu, zmagala je Italija pred Norveško prvo ekipo in Rusijo. 

Slovenska četverica na prvi tekmi nove sezone (c) SloSki

Jutri bosta v Oberwiesenthalu na sporedu še posamični tekmi.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov