Klemen Bauer 2. na poletnem svetovnem prvenstvu v super sprintu

23.08.2019

Klemen Bauer je naš edini predstavnik na poletnem svetovnem prvenstvu v biatlonu. Bauer pa je svojo potovanje v beloruski Minsk več kot upravičil, saj je že v prvi tekmovalni disciplini, super sprint, zasedel odlično drugo mesto.

Klemen Bauer je odlično začel tekmovanje v Minsku. Foto: Christian Manzoni IBU/Facebook

V kratki 5-kilometrski preizkušnji morajo tekmovalci opraviti s kar štirimi streljanji. Klemen Bauer je na strelišču prikazal izjemno zanesljivost in zgrešil le en strel na zadnjem strelskem postanku. Odličen strelski izkupiček ga je pripeljal na izvrstno drugo mesto, zaostal je le za danes brezhibnim Timofejem Lapšinom iz Rusije, ki pa nastopa za reprezentnco Južne Koreje. Bauer je na koncu zaostal +14,5 sekunde. Na tretjem mestu je končal Eduard Latipov, ki je na strelišču zgrešil dvakrat in za zmagovalcem zaotal +31,6 sekunde. 

Tekmovalci so sicer najprej opravili z kvalifikacijami v katerih je nastopilo 55 tekmovalcev. V popoldanski finale se jih je uvrstilo 30, Bauer pa je tam zasedel 16. mesto. Ko pa je tekmovanje štelo za medalje je tekmovalec iz Ihana prikazal odlično predstavo in si tako pritekel in pristreljal medaljo na svetovnem letnem prvenstvu v biatlonu.  Že jutri bo imel Bauer novo priložnost, saj je na sporedu klasični 7,5 kilometrski sprint. 


Miinsk, super sprint moški >> Uradni rezultati<<

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov