DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Konec tedna začetek poletne velike nagrade, finale septembra v Planici

21.08.2019

S premierno, zgodovinsko tekmo, se bo konec tedna v nemškem Oberwiesenthalu začela poletna velika nagrada v nordijski kombinaciji.

Tudi letos bo finale poletne velike nagrade gostila Planica (c) SloSki

V novo sezono je slovenska reprezentanca vstopila z novim glavnim trenerjem, Mitjo Oraniča je zamenjal tvorec največih skakalnih uspehov v samostojni Sloveniji, Goran Janus. Predvsem pri tekaškem delu te discipline mu bosta v veliko pomoč Anže Obreza in Gašper Berlot. "Treniramo dobre tri mesece, prihaja poletna velika nagrada, kjer bomo prvič videli kam sodimo. Lani je Vid Vrhovnik štirikrat osvojil točke svetovnega pokala. Že na začetku sem fantom povedal, da me rezultati izven trideseterice ne zanimajo in za to tudi treniramo," je povedal Janus, ki se zaveda izziva, ki je pred njim: "Seveda je to povsem drugače kot pri skokih, tu je baza bistveno manjša. Večina fantov, ki trenirajo kombinacijo se že v mladih letih odloči za solo skoke." 

Prvič tekma mešanih parov

Letošnja poletna velika nagrada bo izpeljana v dveh tednih, karavana bo zamenjala pet prizorišč v Nemčiji, Avstriji in Sloveniji. "Vseh tekem se ne bomo udeležili. Gremo na prvi dve prizorišči in nato na finale v Planico," je povedal Janus, ki bo v Oberwiesenthalu prisoten ob zgodovinski tekmi mešanih parov. Mednarodna smučarska zveza je lani prvič pripravila tekmo poletne velike nagrade za ženske. Na sporedu sta bili dve tekmi v Oberwiesenthalu, letos so predvidene štiri tekme ter že omenjena tekma mešanih parov. "To bo zgodovinski trenutek. V Nemčijo potujemo s tremi fanti in dvema puncama, od treh fantov bo eden izpadel za nastop na mešani tekmi," je povedal Janus. Poleg A reprezentantov, Vida Vrhovnika in Gašperja Brecla bo v Oberwiesenthal odpotoval še Rok Jelen, od deklet pa Ema Volavšek in Silva Verbič.

Finale znova v Planici

Naša reprezentanca bo nato nastopila še v Klingenthalu sredi prihodnjega tedna, izpustila pa bo tekme v Oberhofu in Tschaggunsu, znova pa bo zraven na finalu poletne velike nagrade v Planici, 7. in 8. septembra.

Podmladek obeta

Letos so sicer že potekale tekme alpskega pokala za nordijske kombinatorke. V Klingenthalu je Volavškova zasedla 8. mesto, Nika Prevc je bila 9., Verbičeva 13., točke sta osvojili tudi Špela Mastnak na 17. in Neža Kejžar na 26. mestu, V Bischofsgrünu je bila Volavškova tik pod zmagovalnim odrom na 4. mestu, Verbičeva je bila 9., Mastnakova 11., Tinkara Gros je zasedla 16., Kejžarjeva pa 17. mesto.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov