Ekipa hitrih disciplin po uspešnih kondicijskih pripravah ostaja v Evropi

19.08.2019


Dolgoletni zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc, NLB d.d., je v svojih prostorih v Mariboru gostil novinarsko konferenco s tekmovalci in trenersko ekipo hitrih disciplin. Če je bilo v minulih letih v navadi, da se fantje v tem času odpravijo na južno poloblo, pa bodo letos s snežnimi treningi nadaljevali na evropskih ledenikih. Četverica smučarjev ima za seboj sicer odlične kondicijske priprave, ki so letos potekale v Celju.FOTOGALERIJA >>>

Peter Pen, glavni trener
Za nami je že kar dolgo obdobje, fantje so opravili že ogromno treningov, nekateri imajo za seboj tudi deset snežnih dni. Odločitev, da ne potujemo v Čile, smo morali sprejeti. Tam so različni pogoji, snega je v spodnjih delih prog dovolj, zaradi pomanjkanja padavin in vetra pa nam zgornjega dela smuk proge v La Parvi niso mogli zagotoviti. Podobno je v Valle Nevadu in El Coloradu. Druga smučišča v Južni Ameriki so boljša, a za nas finančno in logistično niso sprejemljiva. Odločili smo se za spremembo, da ostanemo v Evropi. Ledeniki tu niso najbolj prijazni smukaškim ekipam, a bomo naredili malo drugačen plan. Začeli bomo bolj s tehničnimi deli, ko se bo začela jesen in v Alpah zima, pa bomo poskusili narediti več treningov hitrih disciplin. V tem, da se nismo odločili za Južno Ameriko, vidimo tudi določene prednosti. Imamo dodatne tri tedne, da naredimo še kakšen kondicijski trening ali pa zamenjamo smučišča. Morali bomo biti fleksibilni, smo relativno velika ekipa, tako da je težko dobiti namestitev, kaj šele progo na ledenikih. A zdaj smo tu, trenerji se bomo potrudili, da bomo fantom omogočili kvaliteten trening. Sezona se za nas začne 1. decembra, do takrat bo vsak dobil prepotrebno količino in kvaliteto snežnih dni. Zdaj je fokus le na tem.

Grega Koštomaj, trener
Sodelovali smo že prej, tako da kakšnih velikih težav pri spoznavanju oziroma zagonu novega programa ni bilo. Fantje bodo več povedali o tem, ali od mene dobivajo to kar pričakujejo, jaz se trudim. Razmere nam do zdaj niso bile najbolj naklonjene, kljub temu pa smo kar nekaj programa izpeljali. Motiviranost in želja pa delu sta na visokem nivoju. Zelo sem zadovoljen, da sem sprejel to vlogo, v kateri zaenkrat zelo uživam.

Daniel Ošep, kondicijski trener
Lani, ko sem prevzel te fante, sem jih v bistvu začel spoznavati in videl, kje so stvari. Zastavil sem program, ki pa smo ga letos še nadgradili in izpopolnili. Letos smo se odločili za menjavo lokacije treningov, tako da smo kompleten, pettedenski program kondicije naredili v Celju, kjer smo imeli zelo dobre pogoje za trening. Fantje so v celoti opravili zastavljen program, trenirali smo brez poškodb in bolezni kar je zelo zadovoljujoče. Fantje so napredovali in prikazali res dobro stopnjo pripravljenosti za to obdobje.

Gašper Markič, trener
S fanti sem bil kar veliko časa, letos sicer nekoliko manj, saj sem imel šolske obveznosti. Kar lep čas sem z njimi preživel na kondiciji, kjer kakšne velike spremembe ni bilo, predvsem pa je bila dobrodošla druga lokacija, saj so bili malo drugačni poligoni in samo prizorišče. Mislim, da je fantom to koristilo. Fantje so znova pokazali veliko stopnjo želje, motivacije in konec koncev tudi visoko stopnjo pripravljenosti in uživanja v temu delu. Imamo ekipni duh in željo po uspehu.

Boštjan Kline
Na smučarskih treningih smo se osredotočili predvsem na izboljšanje tehnike, da odpravimo pomanjkljivosti, ki sem jih imel čez sezono. Opravili smo tudi nekaj testiranj materiala, tako čevljev kot smuči. Na kondicijskih pripravah pa je bilo tako kot vsako leto, želimo biti boljši v novi sezoni.

Klemen Kosi
Med sezono sem imel težave, a sem prišel k sebi že proti koncu sezone. Načrtoval sem, da letos to pripravljano obdobje opravim v celoti, zaenkrat pa vse poteka tako, kot smo zastavili. Udeležil sem se vseh kondicijskih treningov, kar me zelo veseli. V primerjavi z lanskim letom se počutim boljše, mislim, da sem bolje pripravljen. To je dober znak, a kondicija je eno, treba pa bo narediti še kaj na smučanju.

Martin Čater
Na prvem kampu, ob teh prvih smučarskih gibih koleno na to ni bilo čisto navajeno. Prvi in drugi dan sem imel težave, malo je bolelo, a zraven je bil Dani s katerim smo naredili terapije. Tretji dan sem v bistvu smučal že normalno. Na drugem kampu je bilo tako, da sem skoraj pozabil na koleno. Kondicijo sem že kar nekaj časa opravljal po normalnem programu. Še vedno kdaj pa kdaj začutim koleno, a bom kmalu pozabil, da se je to zgodilo.

Miha Hrobat
Zelo mi je ustrezalo, da smo Gorico zamenjali za Celje. Tam smo bili kar nekaj let, tako da je bila sprememba okolja in vsega skupaj dobrodošla. Počutim se močnega in sem pripravljen, da startamo v novo sezono. Veliko nisem testiral, nekaj sprememb je pri čevlju, a so minimalne. V naslednjih mesecih bomo na snegu bolj videli kaj funkcionira in kaj ne.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov