DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Dvojna domača zmaga v Zakopanah, Zajc sedmi

18.08.2019

Tekmo smučarjev skakalcev za točke poletne velike nagrade v poljskih Zakopanah je dobil domači as Kamil Stoch, Timi Zajc je tokrat zasedel 7. mesto.

Timi Zajc je zanesljivo ostal v vodstvu poletne velike nagrade (c) SloSki

Poljske Zakopane so po včerajšnji ekipni tekmi danes gostile še posamično tekmo poletne velike nagrade za smučarje skakalce. Na tekmo se je skozi kvalifikacije prebilo vseh sedem Slovencev, do točk pa sta prišla le dva. Po prvi seriji je bil znova najboljši Timi Zajc, vodilni v skupnem seštevku, ki je s 133.5 metri in 118,1 točkami zasedal 8. mesto. Peter Prevc je bil 17., skočil je 128 metrov, zbral pa je 106,4 točk. V znova spremenljivih razmerah je Žiga Jelar zasedel 34. mesto, Tilen Bartol je bil 36., Domen Prevc 37., Anže Lanišek 43., Anže Semenič pa 47. Z novim rekordom skakalnice je vodil Japonec Jukija Sato, ki je skočil 145 metrov, zbral pa je 132,7 točk, za njim so se zvrstili štirje Poljaki, Jakub Wolny, Kamil Stoch, Piotr Zyla in Dawid Kubacki.

V finalni seriji se je skok povsem ponesrečil Prevc, s 103.5 metri in 172,4 točkami je eno točko ujel na 30. mestu. Zajc je s 129.5 metri in 232,2 točkami v težki finalni seriji, ki je bila zaradi neugodnega vetra tudi prekinjena, pridobil eno mesto in je tako končal na sedmem. "Že od kar smo prišli sem, sem imel težave, tudi danes v poskusni seriji ni bilo dobri. Rezultat je na koncu kar vrhunski, glede na to, kar sem pokazal na skakalnici. Imel sem zelo veliko težav predvsem s smučino, ki je malo drugačna kot na starih skakalnicah in to je bil razlog, da nisem imel pravega položaja in potem je bilo vedno več težav. Ravno zadovoljen ne morem bit, preveč je bilo težav, da bi bil lahko vesel. A tudi tak težak vikend je potrebno prebroditi in nato čim bolje nadaljevati," je povedal še vedno vodilni v skupnem seštevku, Zajc.

Tesne zmage se je z 250,8 točkami razveselil Stoch pred Kubackim, ki je zbral 250,1 točk, Sato je z 249,3 točkami končal na tretjem mestu. Naš glavni trener Gorazd Bertoncelj jasno ni bil preveč dobre volje po najslabši letošnji tekmi: "Današnja tekma se ni razpletla po željah z izjemo Timija, ki je opravil dva zelo solidna skoka. Preostali žal ne. Ali so grešili pri odskoku ali pa so imeli vetrovno loterijo. Pihal je izjemno raznolik veter z vseh smeri, potrebno je bilo imeti tudi nekaj športne sreče."

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala prihodnji konec tedna s tekmami v Hakubi, kjer bodo Slovenijo zastopali Tilen Bartol, Žiga Jelar in Jernej Damjan.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov