DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Zajc tudi v Courchevelu nedosegljiv za tekmece, Bartol četrti

10.08.2019

V Courchevelu je Timi Zajc na njegovi drugi tekmi poletne velike nagrade še drugič ugnal vso konkurenco! Uspeh je s četrtim mestom dopolnil Tilen Bartol.

Zmagovalna trojica v Courchevelu (c) SloSki

Courchevel v Franciji je bil prizorišče tretje letošnje posamične tekme smučarjev skakalcev za točke poletne velike nagrade. V dopoldanskih kvalifikacijah je od sedmerice naših izpadel Rok Justin, brez točk pa so po prvi seriji ostali še trije. Anže Semenič je s 106 metri zasedel zadnje, 50. mesto, Žiga Jelar je v težkih razmerah pristal pri 108 metrih in je bil 44., Anže Lanišek pa je s 121.5 metri končal na 36. mestu. 

Domen Prevc je do točk skočil s 126 metri in 114,7 točkami na 24. mestu, odlična pa sta bila Tilen Bartol in Timi Zajc. Zmagovalec tekme v Wisli je s 131.5 metri in 130,6 točkami zasedal 4. mesto, pred njim so bili le Robert Johansson s 132 metri in 136,0 točkami, Bartol s 130 metri ter 134,5 točkami in Poljak Maciej Kot s 133 metri ter 133,9 točkami.

Tilen Bartol je postavil rezultat kariere (c) SloSki

Zajc v finalu z daljavo tekme nedosegljiv za vse

V finalni seriji je najmlajši Prevc skočil 131 metrov, 231,0 točk pa je bilo na koncu dovolj za končno 25. mesto in potrditev prvih letošnjih točk. Sijajno je nato skočil Zajc, kar 133.5 metrov, 277,6 točk pa je pomenilo napad na sam vrh. Že takoj po pristanku Kota pri 126 metrih je bilo jasno, da bo tudi na svoji četrti posamični mednarodni tekmi letos stal na zmagovalnem odru. Nato je svoje opravil še Bartol, 127 metrov in 268,9 točk pa ga je vodilo na tretje mesto po doskoku in končno odlično četrto, le 0,6 točke za tretjim Japoncem Naokijem Nakamuro. "Vseskozi sem bil danes skoraj z vsakim skokom med najboljšimi. Škoda za drugo serijo na tekmi. Naredil sem manjšo napako, ta skakalnica pa te hitro kaznuje. Na koncu sem za malo zgrešil stopničke, a sem zraven in tega sem res vesel. Poškodba, ki mi je lani povzročala težave čez poletje in sem zamudil še pol zime, je zdaj čisto pozabljena. Gradimo naprej," je po uvrstitvi kariere povedal Bartol.

Vodilni Johansson s 128 metri v finalu ni postregel s pravim odgovorom na skok Zajca, 273,1 točk pa je pomenilo, da višje, kot do drugega mesta ni prišel in to je bila še druga zmaga Zajca med elito v tem poletju! "Tudi s slabim skokom sem še vedno na stopničkah, tako da imam še kar nekaj rezerv. Današnji prvi skok res ni bil dober. Z dvema solidnima skokoma pa sem očitno lahko na stopničkah. Tudi finalni skok ni bil tak, kot ga znam narediti, a odneslo me je daleč in res sem zadovoljen, da mi je uspelo drugič zapored. Za naprej bom še naprej največ na tehniki, veliko je potrebno narediti še na hitrosti. Potrebno je slediti temu, kar delamo zdaj in iti iz tekme v tekmo. Skupnih seštevkov ne gledam, ker tudi ne bom skakal na vseh tekmah," je bil zadovoljen Zajc po novi zmagi.

S tem je mladi skakalec znova prevzel vodstvo v skupnem seštevku poletne velike nagrade, ki se bo prihodnji teden nadaljevala v poljskih Zakopanah. Gorazd Bertoncelj je takole potegnil črto pod današnjo tekmo: "Izredno zahtevna tekma, predvsem prva serija, ko je bil veter zelo raznolik. Timi in Tilen sta odlično skočila v teh pogojih, tudi z Domnom smo zadovoljni. Preostala trojica je imela bodisi nekaj smole, nekaj pa je bilo tudi ponesrečenih izvedb skoka. Naši cilji se ne spreminjajo, rezultati so pomembni le za to, da tekmovalec vidi kje je, skupnih seštevkov ne gledamo. Pomembno je, da smo na pravi poti, do zime pa je še kar nekaj časa in še več dela." V Zakopanah se bo ekipi znova pridružil tudi Peter Prevc, medtem ko bo v Hakubo čez dva tedna potovala okrnjena zasedba.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov