DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Urša Bogataj in Nika Križnar znova pri vrhu

09.08.2019

Na drugi postaji letošnje poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu so slovenske skakalke znova dosegle lep ekipni uspeh. Tudi v Franciji sta se najbolj izkazali Urša Bogataj in Nika Križnar.

Urša Bogataj je še na drugi tekmi zasedla 4. mesto (c) Gepa

Naša najboljša je bila tokrat Urša Bogataj, ki je, tako kot v Hinterzartnu, tekmovanje končala na nehvaležnem četrtem mestu. Bogatajeva je s skokoma dolgima 122.5 in 122 metra zbrala 230,7 točke in za zmagovalnim odrom zaostala malenkost manj kot 7 točk. Bogatajeva je sicer četrto mesto držala že po današnjem prvem skoku in je imela le 8 desetink točke za odrom za zmagovalke, a ji napad na stopničke v drugi seriji ni uspel.  "Z današnjimi skoki sem sicer zelo zadovoljna, a še niso optimalni. Imam še veliko rezerv, predvsem v zraku, a četrto mesto je vseeno lep rezultat," je povedala Bogatajeva. Zmagovalni oder so danes zasedle Sara Takanši. ki je slavila še drugo zmago v poletni sezoni, najbolj se ji je približala Avstrijka Chiara Hoelzl, tretja pa je bila Nemka Juliane Seyfarth. Zelo dobre skoke je prikazala tudi Nika Križnar, ki je po stopničkah na uvodni tekmi tokrat končala na 6. mestu. Nika je skočila 118.5 in 117 metra in zbrala 217,7 točke. "S skoki na sami tekmi nisem zadovoljna, saj sem delala manjše napake. Danes sem si želela ponoviti skoke iz treninga. 6. mesto je vseeno lep rezultat, a vem, da sem sposobna več. Kljub temu grem lahko z dvignjeno glavo naprej in strmim k še višjimi cilji," je povedala Križnarjeva.

Uspeh so v malenkost okrnjeni konkurenci (na startu je bilo 29 tekmovalk) dopolnile Špela Rogelj, ki je zaključila na 14. mestu (101 in 104.5 m, 160.2 točke), Maja Vtič  je bila 20. (94.5 in 103.5, 146,4 točke) Jerneja Brecl 21. (97.5 in 102.5 m, 141,2 točke) in Katra Komar na 23. mestu (91.5 in 96m, 122,5 točke). "Lahko rečem, da je bila konkurenca tu malo okrnjena, manjkale so Rusinje, torej dve izmed najboljših petnajstih. Vrh je bil podoben, manjkalo je še nekaj mlajših tekmovalk, ker je tekma potekala na velikem objektu. Sama tekma je potekala v kar težkih pogojih. Malo "municije" smo porabili dopoldne na treningu, a na koncu smo lahko zadovoljni. Urša in Nika sta v stiku z vrhom, a to niso bili pravi skoki, sposobni smo več. Jerneja Brecl je odskakala malce boljše kot v Hinterzartnu, za vse pa velja, da bo potrebno stopiti na plin," je po tekmi črto potegnil glavni trener Zoran Zupančič.

Sklepno dejanje letošnje poletne velike nagrade bo na sporedu 18. avgusta v Frenštatu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov