DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

V Courchevelu nadaljevanje poletne velike nagrade

06.08.2019

Po tekmah v Hinterzartnu bo Courchevel konec tega tedna znova združil najboljše smučarje skakalce in skakalke, ki se bodo pomerili za točke poletne velike nagrade.

Ema Klinec, ki se vrača po poškodbi, je lani v Courchevelu zaostala le za Saro Takanaši (c) SloSki

Za razliko od preizkušenj v Hinterzartnu bosta tekmovanji tokrat potekali na veliki napravi, na sporedu pa bosta le po ena posamična preizkušnja v vsaki kategoriji. Na skupno petih letošnjih tekmah poletne velike nagrade so naši skakalci in skakalke zabeležili kar štiri uvrstitve na zmagovalni oder, spodletelo jim je le na posamični preizkušnji skakalcev v Hinterzartnu, ko sta bila Peter Prevc 4. in Žiga Jelar 5.. 

Medtem ko bo najstarejši Prevc tokratno preizkušnjo izpustil, bo Jelar zraven tudi na tretji letošnji postojanki, poleg njega bo drugič zapored priložnost dobil tudi aktualni poletni državni prvak Rok Justin, po krajšem oddihu pa se vračajo zmagovalec tekme v Wisli, Timi Zajc ter Tilen Bartol, Anže Lanišek, Domen Prevc in Anže Semenič.

Z Ljubnega preko Planice do Courchevela

Skakalci bodo tekmo imeli v soboto zvečer, dan prej pa skakalke na čelu z Niko Križnar in Uršo Bogataj. Naša reprezentanca je po tekmah FIS pokala na Ljubnem minuli vikend trenirala na veliki napravi v Planici, po zadnjem, sredinem treningu pa se je strokovno vodstvo dokončno odločilo, da v Francijo potuje tudi Maja Vtič. Poleg že omenjenih Križnarjeve in Bogatajeve potujejo še Špela Rogelj, Jerneja Brecl in Katra Komar.

Program v Courchevelu

Petek, 9. avgust (dekleta)
9.00 Uradni trening 

16.30 Kvalifikacije
18.00 Tekma 

Sobota, 10. avgust (fantje)
9.00 Uradni trening
11.00 Kvalifikacije

16.50 Poskusna serija
18.00 Tekma

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov