Na Norveškem Lampičeva in Višnarjeva začeli odlično

01.08.2019

Na največjem večdnevnem nizu tekmovanj na tekaških rolkah na Norvškem, na t. i. Skifestivalu Blink, je na povabilo organizatorjev letos tudi pet naših tekačev in tekačic.

Anamarija Lampič in Katja Višnar (c) SloSki

Festival se je začel s 60 km preizkušnjo v klasiki, odlični pa sta bili svetovni podprvakinji Anamarija Lampič in Katja Višnar, ki sta zasedli 7. oz. 8. mesto. Po poltretji uri teka sta v cilj pritekli skupaj, ločil ju je šele ciljni šprint, katerega je dobila mlajša Lampičeva. Slednja je bolje opravila z drugo polovico preizkušnje, potem ko je Višnarjeva imela minuto prednosti na 5. mestu po 24 pretečenih kilometrih pred Lampičevo, ki je bila osma. Lampičeva je reprezentančno kolegico ujela pred zadnjimi 15 kilometri, ki sta jih nato odtekli skupaj. V moški konkrenci je Janez Lampič zasedel 74. mesto, poleg omenjene trojice pa sta na Norveškem še Miha Šimenc in Eva Urevc, ki jo nato kmalu čaka operativni poseg.

Naša reprezentanca je na enega najmočnejših poletnih tekmovanj na rolkah pripotovala že prejšnji četrtek. Štiridnevni festival ponuja še 7,5 km preizkušnjo navkreber, šprint v prosti tehniki in 15 km razdaljo v prostem koraku.Skupaj na vseh tekmovanjih sodeluje preko 2600 udeležencev v središču Sandnesa, organizatorji pa pričakujejo skupno čez 100.000 obiskovalcev.

Na današnji preizkušnji v klanec je Šimenc zasedel 53. mesto, Eva Urevc je bila štirideseta.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov