Kranjec in Hadalin kmalu na sneg

22.07.2019


Moška ekipa svetovnega pokala za tehnični disciplini, ki jo sestavljata Žan Kranjec in Štefan Hadalin, pod vodstvom glavnega trenerja Klemna Berganta pridno nadaljuje s pripravami na novo sezono. Tako Žan, kot Štefan, imata za seboj izredno uspešno zimo, ki za oba predstavlja veliko motivacijo za naporne poletne priprave. Naša smučarja imata za seboj kratek trening na Rogli, že kmalu pa se bosta po dobrih treh mesecih vrnila na sneg.Žan Kranjec
Po koncu tekmovalne sezone smo odšli še na trening v Bansko v Bolgarijo, kjer sem malo testiral nove veleslalomske smuči, ki so se izkazale za dosti dobre, zanimive. Me pa čaka še kar nekaj testiranja potem v Ushuaii in seveda na evropskih ledenikih.
V soboto dopoldne smo opravili en test, potem odšli na Roglo, kjer smo danes imeli še dva treninga. Ta teden so na sporedu še kondicijski treningi, potem pa gremo v nedeljo v Saas Fee. Imeli smo kar dolg premor od smučanja, po treh mesecih in pol gremo nazaj na sneg.
Lanska sezona je bila dobra, tako da je motivacija zaradi tega še večja. Želim si dosegati dobre rezultate, poleti sem trdo delal na kondiciji. Zadnji dve sezoni sta bili dosti dobri, tako da sem bil že lani v takšnem položaju, da sem imel za seboj kakšen dober rezultat, oziroma letos je prišla še zmaga. Sem motiviran, vem da sem lahko med najboljšimi ali najboljši. Vse bom naredil, da v prihodnosti naredim še kaj.

Štefan Hadalin
V Banskem smo dobro testirali opremo, naredili tudi nekaj stvari za tehniko. To je nekakšen zaključni kamp, ki postaja že tradicija ekipe. Zdaj sva imela tri mesece kondicijskih priprav, na Rogli pa smo se dobili, da znova malo skupaj zadihamo kot ekipa. Zdaj oddelava še ta teden pri svojih trenerjih, potem pa na sneg. V Saas Feeju ostanemo do 5. avgusta, da se malo navadimo na sneg, potem sledi krajši premor, nato pa sledi Argentina.
Rezultati, kot so bili v tej sezoni, ti dajo potrditev in dodatno motivacijo in ti dokažejo, da si v stiku z najboljšimi. Je pa tako da brez dela ni nič, zavedam se, da moram za novo sezono delati še več in bolje, se še bolje pripraviti, ker bodo bolje pripravljeni tudi ostali. Prejšnja sezona ne zagotavlja nobenega uspeha za v bodoče. Tega se dobro zavedam in na ta način sem se lotil priprav. Mislim, da sem letos bolje pripravljen kot lani v istem obdobju, kar me zelo veseli.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov