DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Timi Zajc v Wisli do prve poletne zmage med elito

21.07.2019

Po ekipni tekmi v Wisli so se smučarji skakalci danes pomerili še na posamični, kjer je Timi Zajc zanesljivo ugnal vso konkurenco, uspeh pa sta dopolnila Tilen Bartol in Peter Prevc na 9. in 10. mestu.

Timi Zajc je na vseh letošnjih tekmah stal na zmagovalnem odru (c) SloSki

Smučarji skakalci so se po ekipni tekmi včeraj v Wisli danes pomerili še na posamični preizkušnji. Gledalci pod skakalnico Adama Malysza so pripravili še enkrat več lepo kuliso, kjer so eno vidnejših vlog odigrali naši orli. Vse skupaj je odlično napovedal naš prvi nastopajoči, Tilen Bartol, ki je s 132.5 metri in 130,5 točkami dolgo časa vodil, žirija je po njegovem nastopu tudi znižala zaletno mesto. Do konca serije ga je prehitelo le pet skakalcev. Kot drugi naš je skakal Žiga Jelar, ki se s 119 metri in 110,2 točkami na 42. mestu ni prebil med finaliste, tako kot ne Anže Lanišek s 121 metri in 113,3 točkami na 36. mestu. Peter Prevc je visok nivo pripravljenosti potrdil s 128 metri ter 127,9 točkami, kar je bilo dovolj za visoko 10. mesto. Še enkrat več pa je navušil Timi Zajc, ki je ob visokih sodniških ocenah pristal pri 133.5 metrih, 139,6 točk pa je bilo največ med vsemi v prvi seriji. Drugi je bil Rus Jevgenij Klimov s 135 metri ter 137,8 točkami, tretji pa Nemec Markus Eisenbichler, ki pa je s 129.5 metri in 133,0 točkami zaostajal že malce več za vodilnima dvema.

Zmagovalna trojica na prvi tekmi nove sezone (c) SloSki

Finalno serijo je za naše odprl Prevc, ki je s 122 metri in skupno 252,6 točkami zadržal zelo dobro 10. mesto. Tik pred njim je prvo posamično tekmo sezone končal Bartol, ki je v finalu pristal pri 123 metrih, zbral pa je 253,9 točk. Boj za stopničke je nato odprl Dawid Kubacki, četrti po prvi seriji. S 131 metri je postavil naj daljavo finala, 271,3 točk pa je bilo dovolj za naslednje dva na vrhu, najprej Eisenbichlerja in nato tudi Klimova, ki je z 266,8 točkami končal na tretjem mestu. Razred zase pa je bil danes Zajc, ki je prvo zmago na normalni skakalnici med elito potrdil s 128.5 metri in 277,9 točkami. To je bila skupno druga zmaga Zajca med elito, spomin na premierno na letalnici v Oberstdorfu letos je še vedno živ. "Na tekmi sem res naredil dva dobra skoka, z obema sem bil zadovoljen, sploh prvi pa je bil dober. V drugi seriji nisem točno vedel, ali bo dovolj ali ne. Trenutni nivo forme je visok, a rezerve so še prisotne. Do zime je še nekaj časa in do takrat bo to potrebno urediti. Ta vikend sem vse skoke po metrih naredil zelo izenačene, kar pomeni, da sem še nadgradil konstantnost. V tej smeri moram delati naprej, tako da bom na tekmah v prihodnje naredil po dva konstantna skoka," je bil zadovoljen zmagovalec, ki zdaj odhaja na krajši dopust.

Gorazd Bertoncelj je bil prav tako vesel odličnega začetka sezone: "Odličen ekipni rezultat. Timi, Tilen in Peter so odlično opravili svojo nalogo. Skoki so bili dobri, če ne celo zelo dobri in s tem smo res zelo zadovoljni. To je neka potrditev, da ekipa dela v pravi smeri, tako strokovni štab kot tekmovalci. Do zime imamo še nekaj časa, potrebno bo še trdo delati, odpraviti moramo rezerve in pomankljivosti." Kljub zmagi Zajca se cilji za poletne tekme ne spreminjajo, vsaka tekma bo prinesla svoj cilj. "Pomembna so posamična tekmovanja in realizacija na tekmi s tehničnega vidika. Končna skupna uvrstitev ni pomembna." 

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala že prihodnji konec tedna s tekmami v Hinterzartnu, ko kratko letošnjo sezono začenjajo tudi smučarke skakalke. Moški del ekipe bodo sestavljali Peter Prevc, Žiga Jelar in Rok Justin, preostanek ekipe ima teden dni oddiha, nato pa se bodo začeli oz. nadaljevali s pripravami na nove tekme.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov