Freestaylerji se novih trikov učijo na vodnih skakalnicah, odpravili se bodo tudi na trening na zračno blazino

15.07.2019

Poletno pripravljalno obdobje je pestro tudi za naše tekmovalce v disciplini freestyle, ki novo znanje pridobivajo z vajami na trampolinu in s skakanjem na vodnih skakalnicah,  odpravili pa se bodo tudi na zračno blazino v Innsbrucku, kjer bodo še lažje trenirali nove in bolj zahtevne trike.

Jošt Klančar med treningom na Šmartinskem jezeru. Foto: Sloski

Tekmovalci v disciplini freestyle kvalitetno preživljajo poletni čas za učenje novih trikov. Priprave budno spremlja tudi Roman Vidovič,  vodja discipline Nova šola - skoki. Naša reprezentanca se poleti pripravlja skupaj, na treninge v Avstrijo, kjer se novih trikov učijo na vodnih skakalnicah,  se tako skupaj odpravijo  mladinci in  člani. Po besedah Vidoviča so tekmovalci veliko treninga v dosedanjem pripravljalnem obdobju opravili tudi sami. Šlo je predvsem za trening na trampolinu. Reprezentanci pa se letos ni potrebno ves čas voziti v Avstrijo, saj zelo dobro trenirajo tudi na novih vodnih skakalnicah na Šmartinskem jezeru.

Freestylerjem  se najbolj pestro pripravljalno obdobje sicer šele začenja. V bližnji prihodnosti imajo tako naši tekmovalci namen izpeljati trening kamp v Innsbrucku, kjer bodo novo znanje pridobivali na zračni blazini. Najbolj intenzivni del poletnih priprav pa bodo izpeljali v mesecih avgust, september in oktober.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov