Reprezentanca priprave začela na Korčuli, sezona za Evo Urevc izgubljena

12.07.2019

Po zelo uspešni zimski sezoni 2018/19, ki je vrhunec doživela s srebrno medaljo Katje Višnar in Anamarije Lampič na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, se naša tekaška reprezentanca že pridno pripravlja na nove izzive. Dobro razpoloženje je pokvarila le poškodba Eve Urevc.

Anamarija Lampič (c) SloSki

Naša tekaška reprezentanca bo tudi v novi sezoni delovala po podobnem princupu, kot v pretekli. Kako tudi ne, ko pa rezultati in napredek nista izostala. Glavni trener Nejc Brodar je z ekipo trenutno na pripravah v Ramsau. "Že po tradiciji smo s pripravami začeli z začetkom maja. Po sezoni smo imeli približno tri tedne prosto. No, ne morem reči, da je to res čisto prosto, saj so tekmovalci v manjšem obsegu treninga izvajali aktivnosti, ki jih imajo radi. Od prvega maja do danes imamo za sabo že skoraj štiri pripravljalna obdobja, dolga po en teden. Za enkrat stvari potekajo brez posebnosti. Veseli me, da so tekmovalke in tekmovalci z izjemo Eve Urevc zdravi. V teku spomladanskega dela smo žal ugotovili, da gre pri njej za staro poškodbo. Sum na strgane križne vezi se je žal potrdil. Eva ostaja z nami nekje do sredine avgusta, potem pa odhaja na operacijo in zanjo je sezona zagotovo izgubljena."

Sestava ekipe se bistveno ni spremenila. Manca Slabanja in Luka Prosen sta zaključila karieri, Anita Klemenčič pa bo sezono nadaljevala kot članica B ekipe. Anamarija Lampič nadaljuje sodelovanje s Stefanom Saraccom, Vesna Fabjan pa z Markom Gracerjem. "Gremo po enakih tirnicah kot lani. Izkazalo se je, da je bila sezona uspešna, s povečanim obsegom treninga, s takim napredkom je to prava pot za dvig slovenskega teka," je še dodal Brodar.

Glavni trener naše reprezentance je letos malce spremembe vpeljal pri kraju prvih skupnih priprav: "Za spremembo smo odšli na morje. En teden smo preživeli na Korčuli, naredili smo zelo kvalitetne priprave za začetek. Bili smo na kolesu, dolge treninge smo opravili na rolkah. Moram reči, da me je Korčula pozitivno presenetila s cestami in umirjenim prometom. Res smo imeli dobre in kvalitetne pogoje za trening." Korčuli sta sledila dva tedna priprav na Pokljuki, trenutno pa je ekipa v Ramsau, kjer bo ostala do konca tedna. Naslednji teden bodo opravili testiranja tako na fakulteti kot tisti, s katerimi bodo preverili napredek v dosedanjem delu priprav. »Konec julija, začetek avgusta gremo na Norveško na prva tekmovanja na rolkah. Ekipa je bila namreč povabljena na Blink festival, vabilu pa smo se odzvali z veseljem,« je razložil Brodar, ki je še dodal: "Prvi vikend v septembru nas čaka državno prvenstvo, sicer pa poletje tekmovalno ni usmerjeno. Udeležili se bomo še nekaj tekem slovenskega pokala na rolkah, tako da bodo tekmovalci imeli nekje okrog desetih tekem v poletju."

Strokovni del ekipe ostaja nespremenjen, veseli tudi dejstvo, da bo s kariero nadaljevala Katja Višnar.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov