DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalke le štirikrat za točke poletne velike nagrade, Ema Klinec kmalu znova na skakalnicah

12.07.2019

Konec tega meseca se bo v nemškem Hinterzartnu začela poletna velika nagrada za smučarke skakalke, naše reprezentantke pa prav v teh dneh zaključujejo s krajšim oddihom od napornih poletnih treningov.

Reprezentantke so v sklopu priprav med drugim skočile tudi s padalom v Bohinju (c) SloSki 

Po novi uspešni zimski sezoni so naše smučarke skakalke najprej poprijele za delo pod budnimi očesi klubskih trenerjev, prvi teden v maju pa je pomenil tudi prvi reprezentančni zbor. Strokovni ekipi pod vodstvom glavnega trenerja Zorana Zupančiča in njegovega pomočnika Anžeta Lavtižarja se je pridružil še fizioterapevt Gaber Arh. "V primerjavi z lani smo v tem obdobju naredili nekaj manj skokov, a treningi zato niso bili nič manj intenzivni. Normalno je to obdobje, ki ga v veliki meri posvečamo tudi telesni pripravi. Zelo veliko smo tudi testirali novo opremo. Dve punci preizkušata nove čevlje, tri pa smuči drugega proizvajalca. Lahko rečem, da smo na zavidljivem nivoju pripravljenosti. Po dopustu imamo 10 dni časa za pripravo na prvo tekmo poletne velike nagrade v Hinterzartnu," je povedal Zoran Zupančič. Tehnične treninge je reprezentanca opravila v domovini, udeležila se je tudi vseh tekmovanj na klubskem nivoju v Velenju, Žireh, Mostecu in v Kranju. Trenutno imajo za sabo okrog 130 skokov.

Ema Klinec uspešno okreva po poškodbi kolena, na skakalnice naj bi se postopoma vrnila že v začetku avgusta. Maja Vtič je začela trenirati po svojem programu. "Je dovolj stara in izkušena, da točno ve, kaj potrebuje. V zadnjem obdobju se je pridružila reprezentanci, skupaj bomo šli tudi na zadnje priprave. V ekipo se ji ne bo potrebno kvalificirati, saj imamo pravico nastopa s šestimi tekmovalkami. Na vsa poletna tekmovanja računamo, da bomo šli s šestimi dekleti. Med temi seveda ni Eme, ki pa je dobila potrdila od vseh zdravnikov in kinezeoterapevtov, da okrevanje poteka uspešno. Tudi testiranja so to potrdila. Z nami je že bila na pripravah, že smo jo tudi oblekli v skakalno opremo in se tako počasi že prilagaja nazaj na skakalne smuči in čevlje. Za enkrat se je spuščala izpod odskočnega pomola, s kolenom pa ni bilo nobenih težav. Je na dobri poti," je dodal Zupančič.

Skakalke se bodo letos pomerile samo na štirih tekmah poletne velike nagrade, le treh posamičnih v Hinterzartnu, Courchevelu in Frenštatu. "Testiramo čevlje, želja je tudi odhod v vetrovnih. S testiranjem dresov ne hitimo, smo pod drobnogledom Robija Kranjca. Časa za testiranje bo zelo veliko, saj sta nam odpadli dve prizorišči tekem poletne velike nagrade. V tem času bomo lahko naredili zelo veliko v smislu testiranja."

Letošnja zimska sezona ne ponuja vrhunca, kot je svetovno prvenstvo, vsekakor pa bo največji dogodek zimi v začetku februarja, ko bo Ljubno ob Savinji znova gostilo tri tekme svetovnega pokala.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov