DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC: Za uvod Zajc na najvišji stopnički s Klimovim

05.07.2019

Zmagovalca prve tekme celinskega pokala za sezono 2019/20 sta v Kranju postala Timi Zajc in Rus Jevgenij Klimov. Odlični nastopi tudi preostalih slovenskih predstavnikov.

Najboljši trije na uvodni tekmi nove sezone (c) SloSki

Kranj je že enajstič zapored gostil otvoritev nove sezone smučarjev skakalcev. Na prvi tekmi celinskega pokala je nastopilo tudi 12 Slovencev, v konkurenci 56 skakalcev pa se jih je do točk prebilo kar enajst, žal je bil Ernest Prišlič diskvalificiran. Po prvi seriji, kjer je prevladoval močan veter v hrbet, je vodil Japonec Keiči Sato s 108 metri ter 146,8 točkami. Pol točke je zaostajal Rus Jevgenij Klimov s 105 metri, tretji je bil Nemec Pius Paschke s 107 metri ter 144,5 točkami. Od Slovencev je bil najboljši Rok Justin s 105 metri in 142,3 točkami na petem mestu, tik za njim sta bila Cene Prevc z enako daljavo in 141,9 točkami ter Timi Zajc s 103 metri ter 141,8 točkami. Žiga Jelar je bil deveti, Tilen Bartol 11., Jernej Presečnik 12., Peter Prevc 14., Anže Lanišek 16., Anže Semenič 19., Domen Prevc 26. in Tjaš Grilc 27..

Rok Justin je lani oktobra v Kranj osvojil svoj premierni naslov državnega prvaka (c) SloSki

V finalni seriji smo v boju za najvišja mesta najprej videli zelo dober skok Petra Prevca, ki je pristal pri 106 metrih, z 287,4 točkami pa je pridobil veliko mest, na koncu so ga prehiteli le štirje tekmovalci. Od rojakov le Zajc, ki je s 107 metri in 294,4 točkami postavil tako visoko letvico, da jo je uspel ujeti in izenačiti le Klimov, ki je pristal pri 105 metrih. "Rezultat je morda kar malce predober glede na pričakovanja pred tekmo. Letos poleti si želim veliko manj tekem, a kot bodo rekli trenerji, tako bo. Sem v formi, na tekmi sem prikazal kar dobre skoke. Jasno, da na tekmo ne grem, da bom 20. ali 25., vedno greš po najboljši rezultat in to mi je danes uspelo. Dobil sem potrdilo in to je dobro," je bil po zmagi vesel Zajc. To je bila prva zmaga za oba skakalca v Kranju, na tretjem mestu je s 104 metri v finalu končal Paschke, ki je zbral 290,2 točk.

Med deseterico so od naših končali še Jelar na osmem, Justin na devetem in Bartol na desetem mestu, Cene Prevc in Jernej Presečnik sta končala na 11. in 12. mestu. Lanišek je bil 17., Domen Prevc 24., Semenič 25., Grilc pa 29. Slednji jutri, tako kot Prišlič, ne bo skakal, priložnost bosta dobila Jaka Hvala in Lovro Kos. "Danes so bili rezultati solidni, v tehniki pa so bile rezerve, to ni bilo tako kot na treningu. Danes je bil glavni cilj, da poizkusijo realizirati skoke s treninga. Timi in Peter sta si bila v drugi seriji podobna, ostali pa imajo še nekaj rezerve in upam, da bo jutri še bolje," je povedal glavni trener Gorazd Bretoncelj po koncu uvodne tekme sezone.

Slovo Nejca Dežmana

Po finalni seriji je tekmovalno kariero zaključil prvi slovenski mladinski svetovni prvak Nejc Dežman. Skočil je ob zvokih motorja, v ciljnem izteku pa ga je pričakala množica najbližjih, ki mu je izročila nekaj prekrasnih daril. S strani predsednika zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS, Ljuba Jasniča, pa je prejel tudi darilo od podjetja Telemach, ki Nejcu čestita za vse dosežke in mu želi vse najboljše tudi v prihodnosti. "Motor sem slišal, ko sem bil na rampi. Danes sem bil bolj nervozen, kot za katerokoli tekmo v karieri. Če gledamo po letih, imam do Kasaia še daleč, po drugi strani pa sem dal veliko skozi. Ta odločitev je zorela dolgo, mislim, da sem se odločil prav. Tisti večer, ko sem se odločil, mi je bilo najtežje. Dobil sem solzne oči, ko sem povedal doma in na treningu. Potem pa je bilo do danes do 11. ure v redu," je po zadnjem skoku v karieri povedal Kranjčan.

Hvala Nejc! (c) SloSki


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov