Biatlonci že dobro "zagrizli" v novo sezono

21.06.2019

Slovenska moška in ženska reprezentanca v biatlonu že nekaj časa trenira in se pospešeno pripravlja na novo sezono. Trenažni proces je v letošnji sezoni malce drugačen, saj se moška reprezentanca pod vodstvom Uroša Velepca pripravlja sama, ženska pa trenira skupaj z mladinsko reprezentanco. Za pripravo tekmovalk in mladincev skrbita Andreja Mali in Janez Marič, pomagata pa jima še Lenart Oblak in Jure Ožbolt.

Fantje so v prvem delu priprav veliko časa preživeli tudi na kolesu Foto: Instagram/Jakov Fak

Po besedah prvega moža moške reprezentance je stanje v ekipi zelo dobro. "S fanti smo ravno v fazi, ko v trenažni proces že dodajamo rolke. Sicer pa smo še v fazi treninga kjer se trenira z vsemi sredstvi, za fanti je veliko ur treninga dnevno. Program si popestrimo s hojo v hribe, z vožnjo na kolesu, tudi veslanje se najde na programu, prišel pa je čas, ko smo že začeli tudi že z vajami na rolkha in pa seveda ob koncu prejšnjih priprav in pa ta teden smo začeli tudi že s streljanjem" je trenutno fazo prirpav opisal Velepec. 

Veliko je tudi hoje v hribe. Foto: Instagram/Jakov Fak

Kot je še povedal Velepec je večja sprememba v ekipi ta, da je letos ekipa manjša. Urška Poje, ki je lani trenirala s fanti je letos v ženski ekipi kjer je tudi Lenart Oblak, ki je bil lani pomočnik Velepca, sedaj pa pomaga pri pripravi deklet. V moški ekpi je nova okrepitev fizioterapevtka Ula Hafner, kar je za našo majhno ekipo velika pridobitev.  Poleg Velepca in Hafnerjeve ekipo sestavlja še pet tekmovalcev, Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan, Mitja Drinovec in Rok Tršan.

Na prvi sneg konec septembra


Ker se vsa pomembnejša tekmovanja v biatlonu potekajo na snegu, ima vodstvo reprezentance tudi že natančno izdelan načrt, kdaj prvič oditi na tekaške smuči. Prve priprave na snegu bodo tako upravili v avstrjskem Ramsauu, kamor se bodo podali konec septembra. V nadaljevanju priprav pa se bodo prilagajali na vreme in upali na čimboljše pogoje, nekaj treningov pa bodo upravili tudi v Planici, je še povedal Velepec. 

Pozornost so začeli namenjati tudi že streljanju. Foto: Instagram/Jakov Fak

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov