Podpis namere o sodelovanju Republike Slovenije in SZS pri treh svetovnih prvenstvih v Sloveniji

12.06.2019


Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar sta danes podpisala Namero o sodelovanju in podpori Republike Slovenije pri izvedbi in promociji FIS svetovnega prvenstva v smučarskih poletih 2020 v Planici, IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021 na Pokljuki ter FIS svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah 2023 v Planici.


foto: BoBo

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar
Ob tej priložnosti bi se najprej zahvalil premierju Šarcu, ministru Pikalu in vsem ostalim ministrov vlade, da so prepoznali to izjemno priložnost, ki nam jo ponujajo ta svetovna prvenstva. To je vsekakor priložnost, ko se Slovenija lahko pokaže v svetu. Vedno smo bili dobri organizatorji in tudi tokrat bomo temu primerno vse dobro organizirali in se predstavili v najboljši luči. Že delamo na projektih, ki so pred nami, z največjo vnemo. Ta namera je prvi korak, pred nami pa je še veliko usklajevanja, manjših projektov znotraj ministrstev. Veselimo se tega sodelovanja in verjamem, da bomo naredili nepozabne dogodke.

Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo
Veseli me, da smo danes tu, da bomo podpisali to pismo o nameri. Nekaj časa je trajalo, da smo se uskladili, a vse to ne sme odvrniti našega fokusa od tistega, kar je ključno. To je, da hočemo biti skupaj s Smučarsko zvezo in ostalimi odlični organizatorji treh velikih prireditev. Želimo pokazati, da je to projekt nacionalnega pomena, da kot tak zahteva tudi določene finančne, organizacijske, take in drugačne prilagoditve, da je to izjemnega pomena za Slovenijo, pa ne samo v smislu promocije ampak širše. Govorimo o otrocih, o športu, o tistem najboljšem kar pravzaprav znamo in zmoremo, kot organizatorji na eni in športniki na drugi strani. To je začetek sodelovanja, od tu pa gremo naprej in potrebno bo veliko sodelovanja, takšnih in drugačnih, malih in velikih stvari. S tem pismom se Republika Slovenija in Smučarska zveza zavezujeta, da bosta dobro sodelovali in sicer z enim samim namenom. To je, da se vse tri prireditve izpeljejo na najboljši možen način.

FOTOGALERIJA, foto: BoBo >>>


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov