Večer šampionov in prvi sestanek koordinacijske skupine Planica 2023

16.05.2019


Našim športnicam in športnikom, ki so nas v minuli sezoni razveseljevali z izjemnimi uspehi, bodo danes zvečer v veliki Unionski dvorani podeljene nagrade SZS. Še pred tem se bo prav tako v hotelu Union začel prvi del dvodnevnega sestanka FIS koordinacijske skupine za nordijsko svetovno prvenstvo Planica 2023.


foto: BoBo

Tradicionalni gala dogodek se bo začel ob 19.00 s prihodom športnic, športnikov, strokovnega vodstva panog in vodstva SZS na rdečo preprogo vrhunec večera pa bo podelitev kipcev bloškega smučarja in plaket Smučarske zveze Slovenije.

Kipec bloškega smučarja za izjemne športne dosežke za sezono 2018/2019 bodo prejeli: alpska smučarka in smučarja Ilka Štuhec, Štefan Hadalin in Žan Kranjec, deskarji na snegu Tim Mastnak, Žan Košir in Rok Marguč, smučar prostega sloga Filip Flisar, smučarke skakalke Ema Klinec, Urša Bogataj in Nika Križnar, smučarji skakalci Timi Zajc, Domen Prevc in Peter Prevc, tekačici na smučeh Katja Višnar in Anamarija Lampič, telemark smučar Jure Aleš ter ženska (Jerneja Brecl, Špela Rogelj, Nika Križnar, Urša Bogataj) in moška (Anže Semenič, Jernej Damjan, Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc) ekipa v smučarskih skokih.

Plakete SZS za posebne dosežke na mladinskih svetovnih prvenstvih za sezono 2018/2019 bodo prejeli: alpska smučarka Meta Hrovat, biatlonca Alex Cisar in Lovro Planko, moška biatlonska štafeta (Alex Cisar, Lovro Planko, Anton Vidmar) in moška ekipa v smučarskih skokih (Aljaž Osterc, Jan Bombek, Jernej Presečnik, Žak Mogel).Hotel Union bo gostil tudi 1. sestanek FIS koordinacijske skupine za FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, ki bo v Planici leta 2023. Uvodni tovrstni sestanek, ki bo vse do leta 2023 nekajkrat združil vse sodelujoče pri prvenstvu, bo odprl predsednik SZS Enzo Smrekar, ki bo nagovoril delegacijo Mednarodne smučarske zveze, na čelu z generalno sekretarko Sarah Lewis.

Lewisova je prihajajoči sestanek pospremila z besedami: ''Planica je ikona za Slovence in smučarje skakalce, eden izmed najbolj znanih in izkušenih organizatorjev poletov in skokov, tradicionalen gostitelj vsakoletnega FIS finala svetovnega pokala, FIS svetovnega pokala v teku na smučeh in FIS svetovnega prvenstva v smučarskih poletih vsakih deset let. To bo prvo FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Sloveniji po več kandidaturah in angažma organizatorjev vse od izvolitve prejšnje leto je vsekakor treba omeniti. Zdaj se bomo lotili praktičnih detajlov in mejnikov za prihajajoča leta, ki bodo minila hitro, vključno s podporo vlade za enega izmed najbolj pomembnih športnih dogodkov, ki bo potekal v Sloveniji.''

Organizacijski komite Planica bo v Ljubljani opisal vizijo, poslanstvo in cilje svetovnega prvenstva ter predstavil ostale elemente organizacije dogodka, skupina pa bo nato v petek odpotovala v Planico na ogled Nordijskega centra.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov