Eva Sovinec, Aljaž Sladič in Ožbe Kuhar so glavni junaki Kids Toura 2019

24.04.2019

S tekmo v skokih prostega sloga (big air) preteklo soboto na Kaninu, se je zaključil letošnji otroški državni pokal v deskanju na snegu za deskarke in deskarje do 15. leta. Zmagovalci zadnje tekme in hkrati tudi skupnega seštevka serije Kids Tour so Eva Sovinec (deklice), Aljaž Sladič (dečki do 12. leta) in Ožbe Kuhar (dečki do 15. leta). Organizatorji pokala za naslednjo sezono napovedujejo nekaj novosti in še večjo udeležbo.


V soboto smo na Kaninu razglasili najboljše v letošnji seriji KIDS TOUR. (foto: Daphne Levac) 

Tekmo na Kaninu so organizatorji s Snowboard & Surf kluba Medvedi Griže zaradi muhastega vremena morali prestaviti kar dvakrat, a v tretje gre rado. ˝Naposled nam je le uspelo! Tokrat je vse skupaj potekalo hitro in tekoče. Na prelepem, sončnem Kaninu, smo ˝big air˝ veliki finale le spravili pod streho. Za nami je super zaključek serije Kids Tour!˝ je z izvedbo zadnjega dejanja deskarske sezone zadovoljen Boštjan Verdnik, predstavnik kluba organizatorjev. V kategoriji deklic je še tretjič letos zmagala Eva Sovinec. Drugo mesto je, prav tako tretjič, osvojila Brina Marinc, na tretjem mestu pa je, tudi tretjič, zadnjo tekmo sezone končala Sara Avdič. V skupnem seštevku serije je vrstni red prve trojice identičen. Pokal je osvojila Eva Sovinec, sledita pa ji Brina Marinc na drugem in Sara Avdič na tretjem mestu. V kategoriji dečkov do 12. leta je po pričakovanju zmagal Aljaž Sladič, na stopničkah pa sta mu družbo delala Niko Lemark (2.) in Jaka Pančur (3.). V skupnem seštevku je bil s tremi zmagami in enim tretjim mestom najboljši Sladič, za njim sta se zvrstila  na Kaninu četrti Matic Grbeša in Lemark. Tako kot med mlajšimi dečki, tudi med starejšimi ni bilo presenečenja. Na vrhu je pričakovano stal Ožbe Kuhar. Udeležencu letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva na Švedskem sta sledila Valuk Markelj (2.) in Matija Pestotnik (3.). V skupnem seštevku serije je s tremi zmagami in enim drugim mestom suvereno in po pričakovanju slavil Vrhničan Kuhar, ki se tako poslavlja od otroških tekmovanj. Drugo mesto je pripadlo Juretu Seifriedu, ki na Kaninu ni nastopil, tretje pa Pestotniku.

˝Z letošnjo sezono sem relativno zadovoljen. Sama organizacija in izvedba posameznih tekmovanj je bila odlična. Ob tej priložnosti se vsem organizatorjem tekem tudi zahvaljujem za dobro opravljeno delo in super izvedbo tekmovanj. Vseeno pa vidim še ogromno možnosti za nadgradnjo, predvsem v smislu povečanja udeležbe,˝ Kids Tour 2018/19 ocenjuje Jan Kralj, strokovni sodelavec za deskanje na snegu pri Smučarski zvezi Slovenije. ˝V naslednji sezoni se bomo po vsej verjetnosti še bolj povezali s smučarji prostega sloga, tekmam v parku (slopestyle, biga air) in funcrossu pa bomo dodali še slalom. Tako bomo zajeli celoten spekter deskarskih disciplin in posledično, upamo da, privabili še več otrok in klubov, ˝, o nadgradnji in razvoju otroškega pokala še dodaja Kralj.

Fotogalerija s Kanina >>> 

Rezultati Kids Tour 2018/2019 >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov