Petek je dan za Big Air!

12.04.2019

Predzadnji dan mladinskega svetovnega prvenstva za deskarje prostega sloga v švedskem Kläppnu bodo na sporedu kvalifikacije v skokih prostega sloga (big air). Tekmo ob 11. uri pričnejo deskarji, ob 13.25 pa bodo nastopile še deskarke. Slovensko reprezentanco sestavlja četverica Naj Mekinc, Ožbe Kuhar, Lenart Maligoj in Tanja Tinkara Valcl.


Naj Mekinc na Voglu pred odhodom v Kläppen. (foto. Janez Kocbek)

˝Razpoloženje v naši ekipi je odlično. Vsi že nestrpno pričakujejo pričetek Big Air kvalifikacij!˝ nam s Švedske sporoča trenerski dvojec Anej Miglar – Domen Bizjak, ki je z ekipo včerajšnji dan preživel na snegu. ˝V sredo smo predvsem počivali ter se s tekom in razteznimi vajami dodobra regenerirali, včeraj pa smo znova deskali. Ne, nismo trenirali na skoku v parku, saj nam organizator dodatnega treninga po tekmah v slopestyleu tam žal ni omogočil,˝ pravi Miglar in dodaja, da bodo danes razmere za tekmovanje kar zahtevne, saj je zadnje dni vetrovno, sneg pa pomrznjen. Deskarji z Najem Mekincem, Ožbejem Kuharjem in Lenartom Maligojem s skoki pričnejo ob 11. uri. Tekmovanje v štirih skupinah (vsak deskar ima na voljo dva skoka) bo predvideno končano nekaj po 13. uri, nato pa bodo nastopila (ob 13.25 uri) še dekleta (dve kvalifikacijski skupini) z našo Tanjo Tinkaro Valcl.

Uradna spletna stran Mladinskega svetovnega prvenstva Kläppen, kjer so na voljo povezave do sporeda, štartnih list in neposrednih prenosov tekmovanj

Rezultati s Kläppna

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov