Naj Mekinc v snežnem parku šestnajsti!

10.04.2019

Na mladinskem svetovnem prvenstvu deskarjev prostega sloga v švedskem Kläppnu so bile včeraj na sporedu prve finalne preizkušnje. Deskarke in deskarji so se pomerili v snežnem parku (slopestyle). Med elitno dvajseterico finalistov je nastopil tudi naš predstavnik, Naj Meknic, ki je osvojil 16. mesto. Preostali naši deskarji in deskarka so s tekmovanjem v parku zaključili že v ponedeljkovih kvalifikacijah. Konec tedna bodo naši deskarji in deskarka nastopili še v skokih prostega sloga (big air). Kvalifikacije bodo na sporedu v petek (12.4.), finale pa v soboto (13.4.).


Naj Mekinc po tekmi s trenerjema Anejem Miglarjem in Domnom Bizjakom.

Pričakovanja slovenske deskarske javnosti so bila včeraj zelo visoka. Naj Mekinc, četrto uvrščeni ˝slopestyle˝ deskar z zadnjega mladinskega svetovnega prvenstva na Novi Zelandiji, je v prvi finalni vožnji odločno krenil v park, bil izredno suveren na zahtevnih visokih skokih, žal pa je napravil napako na drsnem objektu (t.i. ˝railu˝), tako da se mu prva vožnja ni izšla po načrtih. V drugo je naš najboljši deskar prostega sloga deskal ˝na polno˝ , a žal naredil napako na enem izmed skokov (padec), tako da je za skupno uvrstitev štela prva vožnja. Mekinc je kljub temu osvojil solidno šestnajsto mesto med skorajda stotimi nastopajočimi mladinci v tej najbolj množični deskarski disciplini. Mladinski svetovni prvak je z odlično prvo vožnjo postal Kanadčan William Buffey. Srebro je pripadlo najbolj konstantnemu deskarju dneva, Slovaku Samuelu Jarosu, bron pa si je z dobro drugo vožnjo prideskal Japonec Rikuti Oshaski. Med dekleti je naslov prav tako romal v Kanado, osvojila ga je Somer Gendron. Tako kot pri fantih, je tudi pri dekletih srebro ostalo v Evropi, osvojila ga je Finka Eveliina Taka. Bron je pripadel, po prvi vožnji vodilni, Američanki Ty Schnorrbusch. Naša edina predstavnica, Tanja Tinkara Valcl, je tekmovanje v ponedeljkovih kvalifikacijah zaključila na 27. mestu. Enako velja za preostala dva naša predstavnika. Ožbe Kuhar je v parku osvojil končno 50. mesto, Lenart Maligoj pa 85 mesto.


Nova svetovna mladinska prvaka v slopestylu. (Foto: FIS Snowboarding FB)

˝Naj se je v kvalifikacijah zelo izkazal, suveren je bil tudi na uradnem treningu pred tekmo. V prvi finalni vožnji je bil prav tako zelo dobro na poti. Opravil je dva odlična skoka, nato pa se mu je pripetila napaka na drsnem objektu. Brez te napake bi bil zelo visoko, na stopničkah, morda celo povsem na vrhu. Kljub tej smoli, smo zelo ponosni na Naja, letos je zelo napredoval. Slopestyle je za nami, vse naše misli so že pri petkovem big air-u˝, nam je po tekmi povedal trener Anej Miglar. Trenerju pritrjuje tudi Mekinc. ˝Po odličnih kvalifikacijah so bila moja pričakovanja visoka. Kljub zahtevnim pogojem za deskanje, sta mi uspela oba tehnično zahtevna skoka, sledila pa je napaka na drsnem objektu. Upam, da bom uvrstitev popravil na petkovi ˝big air˝ tekmi.˝

Našo četverico na Švedskem čaka še nastop v skokih prostega sloga. V petek (12.4) bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto pa se bodo najboljši kvalifikanti pomerili za prestižne ˝big air˝ naslove. Neposredni prenos kvalifikacij in finalnih preizkušenj bo na voljo prek socialnih omrežij švedskega organizatorja prvenstva (YouTube, Facebook, spletna stran).

Zvočni izjavi (mp3)
Naj Mekinc >>>
Anej Miglar >>>

Uradna spletna stran Mladinskega svetovnega prvenstva Kläppen, kjer so na voljo povezave do sporeda, štartnih list in neposrednih prenosov tekmovanj

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov