MSP: Naj Mekinc v finalu slopestyla

08.04.2019

Drugi dan mladinskega svetovnega prvenstva smučarjev in deskarjev prostega sloka v Kläppenu so bile na sporedu kvalifikacije v snežnem parku (slopestyle) za deskarje in deskarke. Z zelo dobro vožnjo si je izmed slovenske četverice finale zagotovil Naj Mekinc. 


Naj Mekinc (c) Janez Kocbek

Konkurenca na Švedskem je zelo močna, število tekmovalcev pa kaže na priljubljenost športa. V moški konkurenci so tako organizatorji morali izpeljati kar 4 kvalifikacijske skupine, saj je bilo prijavljenih 95 tekmovalcev, nastopilo pa jih je 94. Iz vsake skupine se je v jutrišnji finale uvrstilo pet tekmovalcev. Mekinc je nastopil v drugi kvalifikacijski skupini, odlično pa mu je uspela že prva vožnja. Sodniki so mu zanjo namenili oceno 72.66, kar je zadoščalo za končno 4. mesto v njegovi kvalifikacijski skupini.  Mladi Ožbe Kuhar, ki nabira prepotrebne izkušnje je s svojim nastopom opravil zelo solidno. Tudi on je bolje opravil s prvo izmed dveh voženj. Prejel je oceno 36.00, kar pa ni zadoščalo za uvrstitev v jutrišnji finale. Med vsemi nastopajočimi je bila to 50. ocena kvalifikacij.  Lenart Maligoj, ki je tako kot Kuhar letnik 2004 in nabira potrebne izkušnje je v svojih dveh vožnjah storil preveč napak. Boljšo oceno je sicer prejel v drugi vožnji, rezultat 13.33 pa je pomenil 85. rezultat kvalifikacij.

Najvišjo oceno kvalifikacij je prejel Jake Canter, ki je za svoj nastop prejel oceno 87.00.

Na žalost se v jutrišnji finale ni uspelo uvrstiti tudi edini naši ženski predstavnici. Tanja Tinkara Valcl je svoj nastop v kvalifikacijah končala z oceno 37.00, ki jo je prejela v svoji prvi vožnji.  To je pomenilo 27. rezultat kvalifikacij in ne bo mogla nastopiti med 14-mi izbrankami v jutrišnjem finalu. Na svojo priložnost za uvrstitev v finale bo tako morala počakati do petkovih kvalifikacij v disciplini big air. 


Kläppen, MSP slopestyle .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov