Na zadnjih dveh tekmah evropskega pokala Sara Goltes dvakrat v finalu!

08.04.2019

Pretekli vikend (sobota in nedelja) je italijanski Racines gostil še zadnji dve letošnji tekmi alpskih deskarjev za evropski pokal. Deskarke in deskarji so se obakrat pomerili v paralelnem slalomu. Izmed naše četverice (Sara Goltes, Črt Ikovic, Jernej Glavan, Žiga Ozebek) je bila najuspešnejša Goltesova, ki je obe tekmi končala med elitno šestnajsterico.


Sara Goltes se je izkazala tudi na zadnjih tekmah sezone v Racinesu (foto: Miha Matavž/FIS)

V sobotnih kvalifikacijah je Sara Goltes za las ujela finalne izločilne dvoboje. S šestnajstim kvalifikacijskim časom je v osmini finala za nasprotnico tako dobila najhitrejšo kvalifikantko, Kitajko Naying Gong. Zmagovalka paralelnega slaloma za svetovni pokala v Secret Gardnu je bila močnejša od naše mlade Trboveljčanke, ki ji je tako pripadlo tudi končno šestnajsto mesto. Zmagala je Japonka Tsubaki Miki, ki je po mladinskem svetovnem prvenstvu na naši Rogli, pri nas je osvojila slalomsko srebro, očitno v odlični formi. V finalu je ugnala Avstrijko Jemimo Juritz. Japonki in Avstrijki je družbo na stopničkah delala Švicarka Jessica Keiser, ki je bila v malem finalu hitrejša od še ene Kitajke, Xue Dong. Tudi med deskarji smo imeli predstavnika med najboljšo dvajseterico. Z 19. mestom se je v izredno zahtevnih pogojih za deskanje finalu približal koroški deskar Črt Ikovic. Manj uspešno sta v težkih pogojih deskala naša mladinca, Jernej Glavan je zasedel 42. in Žiga Ozebek 43. mesto. Stopničke so bile povsem avstrijske. Zmagal je vedno boljši Arvid Auner, drugo mesto je, tako kot na ženski tekmi, pripadlo družini Juritz, osvojil ga je Jemimin starejši brat Aron Juritz. Tretje mesto je po zmagi nad domačinom Gabrielom Messnerjem pripadlo Fabianu Obmannu.

Jernej Glavan je bil na zadnji tekmi sezone najvišje uvrščeni moški slovenski deskar. (foto: Miha Matavž/FIS).

Zadnji tekmovalni dan v sezoni 2018/19 je Sara Goltes še enkrat znova dokazala, da nanjo še kako resno lahko računamo v naslednjih sezonah. Osvojila je 15. mesto, potem ko je bila v osmini finala počasnejša od razpoložene Japonke Tsubaki Miki, ki je zasedla končno četrto mesto. V polfinalu je Japonko ugnala še ena junakinja letošnjega mladinskega prvenstva na Rogli (bronasta na ekipni tekmi), Kanadčanka Kyle Buck. Buckovo je v velikem finalu premagala v soboto druga, Avstrijka Jemima Juritz. Tretje mesto je osvojila sobotna Sarina nasprotnica, Kitajka Naying Gong. V moški kategoriji je bil izmed Slovencev s solidnim 27. mestom tokrat najboljši Jernej Glavan. Črt Ikovic je imel smolo že v prvem kvalifikacijskem nastopu in je zadnjo tekmo sezone končal na 40 mestu. Enako velja za Žigo Ozebka, ki je po diskvalifikaciji ostal brez uvrstitve. Zmagal je nemški ˝prvokategornik˝ Stefan Baumesister, ki je bil v finalu boljši od v  soboto tretjega Avstrijca Fabiana Obmana. Malo finale pa je bilo povsem nemško. Srebrni veleslalomist z letošnjega MSP na Rogli, Elias Huber, je v boju za stopničke premagala Christiana Hopfauerja.

Skupna zmagovalka evropskega pokala je Švicarka Jessica Keiser, druga je Avstrijka Jemima Juritz in tretja Italijanka Jasmin Coratti. Sara Goltes je osvojila skupno 21. mesto. V moški kategoriji je skupni zmagovalec Avstrijec Fabian Obmann, drugi je njegov rojak Arvid Auner in tretji Nemec Elias Huber. Izmed Slovencev je bil zaradi zmag na obeh paralelnih veleslalomih za evropski pokal na Rogli najboljši Tim Mastnak (14.), Črt Ikovic je osvojil skupno 17. mesto, Žan Košir z enim nastopom 45., Jernej Glavan 72. Gal Leskovar 100., Žiga Ozebek 105. in Simon Katrašnik 120. mesto.

Rezultati Racines 

Evropski pokal v paralelnih disciplinah – ženske (skupno)

Evropski pokal v paralelnih disciplinah – moški (skupno)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov