Po ˝Big Air˝ državnem prvenstvu na Voglu še finale ˝Kids Toura˝ na Kaninu

04.04.2019

Preteklo nedeljo smo na Voglu dobili nove ˝Big Air˝ državne prvake, v nedeljo pa bo na Kaninu v prav tej disciplini na sporedu še zadnja letošnja tekma za otroški državni pokal KIDS TOUR. Izmed vodilnih v skupnem seštevku serije za deskarke in deskarje do 15. leta (Eva Sovinec, Aljaž Sladič, Ožbe Kuhar) bo na Kaninu manjkal Kuhar, ki je ob Naju Mekincu, Lenartu Maligoju in Tanji Tinkari Valcl potnik za Mladinsko svetovno prvenstvo v švedskem Kläppnu kamor ekipa s trenerjema Anejem Miglarjem in Domnom Bizjakom potuje danes.


Na Voglu smo dobili nove ˝Big Air˝ državne prvake. (foto: Emil Kozamernik, obsession.si

Slovenski deskarji prostega sloga so v preteklih tednih največ časa prebili na domačem Voglu, kjer so pogoji za trening še vedno odlični. Preteklo nedeljo smo v tamkajšnjem parku dobili tudi nove ˝Big Air˝ državne prvake. Absolutna zmagovalca FIS tekme in hkrati članska državna prvaka sta pričakovano postala Urška Pribošič in Naj Mekinc. Slednjemu je seveda pripadel tudi naslov med mladinci, med mladinkami pa je bila najboljša Tanja Tinkara Valcl. Med mladimi do 15. leta sta nova državna prvaka Eva Sovinec in Ožbe Kuhar (sicer absolutno drugi), v konkurenci deskarskega podmladka (do 12. let) pa sta se prestižnega naslova v Snowparku Vogel veselila Aljaž Sladič in Anja Koritnik.

Vsi novi državni prvaki, ki so bili aktivni že dan prej na tradicionalnem Obsešen sešnu, so poleg kolajn in praktičnih nagrad prejeli tudi surferske počitnice v Španiji oz. Franciji. ˝Glavne nagrade za naslove, udeležbo na Surf kampu Španiji oz. Surf kampu v Franciji, podarja Ujusansa. Poleg njih pa so naš nagradni sklad z lepimi praktičnimi nagradami napolnili še Obsešen in pa Jolly. Hvala vsem tekmovalcem, sponzorjem, pa gostiteljem z Vogla in Smučarski zvezi za sodelovanje,˝ so po uspešnem zaključku prvenstva zadovoljni organizatorji z blejskega kluba (SBC Bled).


Sovinčeva in Sladič sta tudi glavna favorita za zmago na zadnji ˝Big Air˝ tekmi serije KIDS TOUR, ki bo v nedeljo na Kaninu. Oba sta zmagala na obeh ˝freestyle˝tekmah letošnje serije (Krvavec – slopestyle, Vogel – big air), le na ˝dirkaškem˝ funcrossu sta osvojila drugo oz. tretje mesto. Če ne bo večjega presenečenja, bosta tudi skupna zmagovalca pokala v kategoriji deklic oz. mlajših dečkov. V konkurenci starejših dečkov pa ima ob odsotnosti vodilnega v seriji Ožbeja Kuharja in tretjeuvrščenega Lenarta Maligoja pot do zmage v pokalu odprto Jure Seifried, zmagovalec funcrossa na Rogli. ˝Priprave potekajo po načrtih. Nared bosta dva ˝kickerja˝. V kolikor nam ne bo zagodlo vreme, tekmovanje z uradnim treningom pričnemo ob 10. uri, nekaj po 11. uri pa bo šlo zares. Vsak nastopajoči bo imel na voljo dva skoka, ˝ pravi Boštjan Verdnik s Surf & Snowboard kluba Medvedi Griže, ki prireja zadnjo tekmo serije. ˝Če bo šlo vse po načrtu, bomo zgodaj popoldan na kaninski Plaži že razglasili najboljše na tekmi in v seriji in tako zaključili domačo sezono, ˝ še dodaja Verdnik,  v devetdesetih zelo uspešen deskar alpskega sloga, ki je največ deskal na tekmovanjih  serije ISF in po zatonu le-te tudi v FIS svetovnem pokalu, kjer je njegova najvišja uvrstitev trinajsto mesto v paralelnem slalomu (1994, Kaprun).  

Rezultati DP ˝Big Air˝ Vogel, 31.3. >>>

Trenutni vrstni red v seriji Kids Tour >>>

Razpis Kids Tour ˝Big Air˝Kanin, 6.4. >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov