Državno prvenstvo in zaključek Pokala Alpina v biatlonu za sezono 2018-19

01.04.2019

V soboto, 30.3.2019 je na Pokljuki potekalo zaključno tekmovanje za Pokal Alpina v biatlonu za vse kategorije ter Državno prvenstvo v novi disciplini Super posamično za kategorije na malokalibrskem orožju.

V idiličnih, sončnih razmerah so organizatorji iz Smučarskega društva Bohinj vzorno pripravili tekmovališče in kljub toplemu vremenu smo videli lepe boje v enakovrednih pogojih.

V vseh kategorijah je nastopilo preko 100 tekmovalk in tekmovalcev. V absolutni kategoriji pri moških je slavil Miha Dovžan pred Mitjo Drinovcem ter Alexom Cisarjem, medtem ko se je pri puncah naslova veselila Polona Klemenčič pred mlado Leno Repinc in Nino Zadravec.

To je bila torej zadnja tekma v nizu 13 tekmovanj, ki so štela za Pokal Alpina v biatlonu. Vse zimske tekme so potekale na Pokljuki, prav tako poletno Državno prvenstvo, ena tekma za otroške kategorije pa je bila izvedena v Loški dolini.

V točkovanju za najuspešnejši klub absolutno v sezoni 2018-19 je prepričljivo zmagal Smučarski klub Ihan, pred Smučarskim klubom Triglav Kranj ter Smučarskim klubom Brdo. Enak vrstni red je bil tudi v razvrstitvi za delo z mladimi, kjer so omenjenim klubom sledili Smučarsko društvo Bohinj, Smučarski klub Loška dolina, Športno društvo Gorje, NŠD Medvode, TSK Bled, SD Kokrica ter TSK Logatec.

Po kategorijah so bili najuspešnejši Rok Tršan (TSK Logatec), Luštrek Maruša (SK Brdo), Alex Cisar (TSK Triglav Kranj), Lovro Planko (SK Ihan), Vindišar Nika (ŠD Gorje), Lena Repinc (SD Bohinj), Tadej Repnik in Maša Ručigaj (SK Ihan), Gašper Pekovec (SD Bohinj) ter Nikita Funda (SK Loška dolina).

Čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem, trenerjem, spremljevalcem, klubom.


Rezultati>>>

Fotogalerija>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov