Kdo so naši mladi upi za MSP Rogla?

01.04.2019

Slovensko reprezentanco bo na prihajajočem (2. - 4. april) mladinskem svetovnem prvenstvu (MSP) na Rogli sestavljala peterica. Med dekleti bosta v konkurenci 54 alpskih deskark tekmovali Sara Goltes in Urška Kadilnik, med fanti pa v konkurenci 65 deskarjev Gal Leskovar, Žiga Ozebek in Jernej Glavan. V nadaljevanju predstavljamo ekipo, ki jo bo na prvenstvu vodil trener Gašper Oblak.


Slovenska ekipa ˝Rogla 2019˝ v družbi Črta Ikovica, ki je na ˝Rogli 2016˝ osvojil slalomski bron. Na fotografiji manjka Urška Kadilnik. (foto: Miha Matavž)SARA GOLTES

Leto rojstva: 17.2.2001

Klub: ŠD Sportpoint

Dosedanji nastopi na MSP: 2017, Klinovec (Češka): PVSL 29. mesto, PSL 39. mesto

Rezultati

18-letna Trboveljčanka je z deskanjem povezana že od mladih nog, saj je njen oče Jani priznani izdelovalec in prodajalec snežnih desk in deskarske opreme. Na desko za prosti slog je tako stopila že pri dveh letih. Postopoma je presedlala na alpsko desko in pričela s tekmovanji na otroških tekmovanjih. Dijakinja tretjega letnika ljubljanske gimnazije Erudio je lani na Rogli debitirala tudi na tekmi svetovnega pokala, letos pa je s 26. mestom na domači tekmi za svetovni pokala dokazala, da nanjo v prihodnosti še kako lahko računamo. ˝Sara se je res izkazala. Pokazala je, da ni hitra le na treningih ampak tudi takrat, ko je to najbolj potrebno, kar pomeni da je ˝s pravega testa˝. Super!, ˝je mlado deskarko po tekmi svetovnega pokala letos januarja pohvalil trener Izidor Šušteršič. Domače mladinsko prvenstvo bo Sarino drugo, a prvo ˝resno˝, saj je leta 2017 na Češkem nabirala izkušnje, lani pa slovenska reprezentanca na Novi Zelandiji ni tekmovala.

Izjava pred MSP: Uvod v sezono je bil dober, saj sem nekajkrat stala na stopničkah FIS tekem, na kar sem zelo ponosna. Tudi kasneje se na tekmah deskala dobro, a z več napakami, posledica so nižja mesta. Pred domačim prvenstvom sem zelo motivirana. Veliko pričakujem. Cilj je uvrstitev med najboljših osem, kolajna pa bi bila tista prava ˝nagrada˝zame.URŠKA KADILNIK

Datum rojstva: 13.9.1999

Klub: ŠD Alpska šola

Dosedanji nastopi na MSP: /

Rezultati

20 – letna študentka športnega treniranja na Pedagoški fakulteti v Mariboru bo prvič in hkrati zadnjič nastopila na MSP. Konjičanka, je pred ˝prestopom˝ med alpske deskarke več let trenirala deskanje prostega sloga. Za alpsko deskanje jo je navdušil Jernej Glavan. Vožnja po robniku jo je navdušila, tako da tudi v prihodnje ostaja ˝rjeserka˝.

Izjava pred MSP: Letošnji rezultati bi sicer lahko bili nekoliko boljši, a načeloma sem zadovoljna, saj sem napredovala. Na tem prvenstvu rezultatskih ciljev nimam. Moj cilj je bil nastop. Če bom na tekmah prikazala vožnje s treningov, bom zadovoljna.GAL LESKOVAR

Datum rojstva: 29.9.2002

Klub: Snowboard klub Rogla Planja

Dosedanji nastopi na MSP: /

Rezultati

Najmlajši član slovenske ekipe se je z deskanjem srečal v zgodnjih osnovnošolskih letih. Z očetom Robertom sta največ časa prebila na Rogli. Spretnost, hitrost in tehniko mladega fanta iz Slovenske Bistrice so hitro opazili rekreativni alpski deskarji in tudi članski slovenski reprezentanti z Rokom Margučem na čelu. Gal se je kmalu priključil ekipi mladih alpskih deskarjev, ki jih je takrat vodil Jernej Demšar. V zadnjih dveh letih že nastopa, predvsem na mladinskih FIS tekmah, ki so njegova prioriteta. To bo Galovo prvo mladinsko svetovno prvenstvo, nastopil pa bo lahko še na naslednjih treh.

Izjava pred MSP: Ker bom prvič nastopil na svetovnem prvenstvu, bom predvsem nabiral izkušnje. Težko bi govoril o konkretnih rezultatskih ciljih. Sicer pa sem s sezono dokaj zadovoljen, saj sem napredoval in izboljšal tehniko ter v skupnem seštevku mladinskih FIS tekem v moji starostni kategoriji osvojil skupno drugo mesto.

 ŽIGA OZEBEK

Datum rojstva: 27.9.2000

Klub: KDS Deska Velenje

Dosedanji nastopi na MSP: 2017, Klinovec (Češka): PVSL 34. mesto, PSL 28. mesto in 2016, Rogla (Slovenija): PVSL 32. mesto, PSL 43. Mesto

Rezultati

19-letnik iz Šentjurja pri Celju je edini izmed naših reprezentantov, ki je na Rogli na MSP tekmoval že leta 2016, ko je bil najmlajši član ekipe v kateri sta imela glavno vlogo Črt Ikovic in Jure Retuznik. Dijak četrtega letnika gimnazije Lava v Celju se letos vrača po poškodbi sprednje križne vezi, tekmoval je le na šestih tekmah. Vztrajni Šentjuračan se ne da, zaveda se da ne more ˝z glavo skozi zid˝.  Seveda je njegov cilj napredek in razvoj, kar bo v kombinaciji z vztrajnostjo tudi dalo rezultate. Ozebek bo na MSP lahko nastopil tudi naslednje leto.

Izjava pred MSP: Moje pripravljalno obdobje pred sezono je bilo precej okrnjeno, saj je bila najpomebnejša rehabilitacija in sanacija nadležene poškodbe. Rezultati na tekmah, ki sem jih odpeljal so bili temu primerni. Moji cilji so bili in so vedno visoki, a se zavedam, da mi trenutna forma ne omogoča preboja na višja mesta, ki pa so moj cilj v naslednji sezoni.  

JERNEJ GLAVAN

Datum rojstva: 15.3.1999

Klub: M team Celje

Dosedanji nastopi na MSP: MSP: 2017, Klinovec (Češka): PVSL 31. mesto, PSL 29. Mesto

Rezultati

20-letni študent, ki tako kot Ozebek prihaja s Šentjurja, je po poškodbi v lanski sezoni izjemno napredoval. Izboljšal je tehniko, pridobil na hitrosti in moči, posledično se je dvignila tudi rezultatska krivulja. Na zadnji FIS mladinski tekmi na predzadnji marčevski vikend je že stal na stopničkah (3. mesto). V začetku meseca se je izkazal tudi na Univerziadi v Rusiji, kjer je bil v močni konkurenci obakrat finalist. V prihodnje se namerava še bolj posvetiti deskanju, njegov dolgoročni cilj je nastop na olimpijskih igrah.

Izjava pred MSP: Letos smo zelo dobro trenirali. Organizacija treningov je bila na visokem nivoju. S trenerjem Oblakom sem zelo zadovoljen. Zavedam se, da je konkurenca na mojem zadnjem MSP močna, a moj cilj je najmanj finale. Tam pa je, v dvobojih na izpadanje, mogoče prav vse. V tem športu uživam, vidim, da še lahko napredujem, tako dagrem ˝na polno˝ na zadnje MSP in nato naprej.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov