Na mladinskem svetovnem prvenstvu v krosu tudi Eva Kralj

30.03.2019

Deskarska sezona po zaključku svetovnega pokala še zdaleč ni zaključena. V naslednjih dneh se bodo za naslove mladinskih svetovnih prvakov borili mladi deskarji in deskarke do 20 leta. Za začetek se bodo za prestižne naslove v ponedeljek (1.4.) v avstrijskem Reiteralmu v ˝borderkrosu˝ pomerili mladi krosisti in krositke. Edina slovenska predstavnica na prvenstvu v Avstriji bo Eva Kralj. 


Eva Kralj (prva z leve) na štartu tekme za evropski pokal v švicarskem Lenku.

Osemnajstletna Velenjčanka Eva Kralj je s trenerjem in očetom Gorazdom Kraljem na prizorišče prvenstva pripotovala včeraj. ˝Danes in jutri (30. in 31.3.) naju čaka uradni trening, v ponedeljek pa gre, čeprav je prvi april, povsem zares! ˝ nam je z Avstrije sporočil Gorazd Kralj. Kraljeva, ki je v preteklih letih tekmovala v disciplinah prostega sloga, se je deskarskemu krosu popolnoma predala v letošnji sezoni. Še lani marca je tekmovala na tekmi svetovnega pokala v skokih prostega sloga v Kanadi, na začetku letošnjega koledarskega leta pa je že uspešno deskala na prvih kros FIS tekmah v Nemčiji, na Češkem in Italiji. Pretekli konec tedna je z udeležbo na zaključni tekmi sezone za evropski pokal v švicarskem Lenku naredila še korak naprej, saj je imela možnost tekmovati na zelo zahtevni progi, ki je primerljiva s tistimi v svetovnem pokalu. V močni mednarodni konkurenci (med drugimi so deskale tudi  ˝prvokategornice˝, Francozinji Chloe Trespeuch in Nelly Locoz, pa Švicarka Simone Meiler in druge) je pridobila neprecenljive izkušnje, ki ji bodo koristile tudi na prihajajočem mladinskem svetovnem prvenstvu. ˝Upam, da bom čim višje. Z dneva v dan napredujem, imam tudi povsem nove SG kros deske. Zelo sem motivirana, dobro mi gre!˝ pravi dijakinja četrtega letnika ekonomske šole v Velenju, ki se nadeja, da bo v Avstriji osvojila dovolj FIS točk, da bo v naslednji sezoni že lahko nastopila na tekmah svetovnega pokala. ˝Dolgoročni cilj je uspešno konstantno nastopanje v svetovnem pokalu in pa Olimpijske igre na Kitajskem, ˝še dodaja Kraljeva, ki je po Roku Roglju in Matiji Mihiču nova slovenska predstavnica v tej atraktivni ˝dirkaški˝deskarski disciplini.


Po Roku Roglju in Matiji Mihiču bo v deskarskem krosu Slovenijo zastopala Eva Kralj.

Mladinsko svetovno prvenstvo v paralelnih disciplinah (paralelni veleslalom, paralelni slalom ekipna tekma) bo od 2. pa do 4. aprila na naši Rogli, v disciplinah prostega sloga (snežni park, skoki) pa od 8. do 12. aprila na Švedskem (Klaeppen).  

Več o mladinskem svetovnem prvenstvu v deskarskem krosu

Rezultati Eve Kralj

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov