V nedeljo ˝Big Air˝državno prvenstvo na Voglu

28.03.2019

Zadnji marčevski vikend bo Vogel v znamenju deskanja na snegu. V tamkajšnjem parku se bo ˝furalo˝ že v soboto (30.3.), ko bo na sporedu ˝Obsešen vikend sešen˝, deskarji prostega sloga bodo kreativnost in tehnično znanje prikazali na drsnih objektih (t.i. railih). Dan potem (nedelja, 31.3.) pa bo na sporedu še FIS tekma v skokih prostega sloga (Big Air), ki bo hkrati štela za državno prvenstvo v članski in mlajših kategorijah.


Favorita za naslov Urška Pribošič in Naj Mekinc

Organizatorji nedeljske tekme (SBC Bled) na Voglu pričakujejo okrog 50 domačih in tujih deskarjev. ˝Priprave na tekmo potekajo brez večjih zapletov, saj smo uigrana in izkušena ekipa. Obeta se nam lepa sončna nedelja. Prepričan sem, da bomo videli lepe skoke. Vabljeni!˝ pravi Luka Podlogar z blejskega kluba, z vrst katerega prihaja tudi glavna favoritinja za zmago na FIS tekmi in osvojitev državnega naslova, Urška Pribošič. Tudi v moški konkurenci je glavni kandidat za zmago letos redni udeleženec tekem svetovnega pokala v skokih prostega sloga in snežnem parku, Naj Mekinc (ŠD Nič Lažjega). Izkušeni Blejki in mlademu Ljubljančanu se bosta skušala približati Tanja Tinkara Valc (Freestyle klub Shred) in Ožbe Kuhar (EŠK Mungo) ter številni drugi mladi deskarji in deskarke, ki lepo napredujejo. Najboljše med njimi, vključno z Mekincem, letos čaka še mladinsko svetovno prvenstvo (skoki in park) na Švedskem (Klaeppen, 8. – 13.4.), kamor jih bosta spremljala trenerja Anej Miglar in Domen Bizjak. ˝Za prihodnost se ne bojimo. Kakovostno treniramo, mladi napredujejo. Nekateri so med boljšimi evropskimi deskarji v posameznih kategorijah, tako da Petek, Grilc, Ravnjak in drugi naši, ki so pustili pečat na mednarodni ravni dobivajo naslednike,˝ sporočajo s slovenskega tabora, ki ima v zadnjih tednih bazo na Voglu, kjer so pogoji z kakovosten trening v parku optimalni.    


Big Air na Voglu z ˝rajderjem˝  Lenartom Maligojem. (foto: Jure Pavliha)

Lepe nagrade za najboljše

Nedeljska tekma v Snowparku Vogel ob progi Storeč se prične z uradnim treningom ob 10. uri, uro kasneje pa bo šlo zares. Deskarji in deskarke ter tudi smučarji prostega sloga (ki se bodo za naslove prav tako pomerili to nedeljo) bodo imeli na voljo tri poizkuse. Za končni rezultat bosta štela boljša dva (ob različni rotacij). Novi državni prvaki v članski, mladinski in dveh otroških kategorijah bodo po tekmovanju poleg medalj prejeli tudi lepe nagrade. Članski prvak in prvakinja tako prejmeta udeležbo na Surf kampu v Španiji, prvaki in prvakinje v ostalih kategorijah pa Surf kamp v Franciji.

Surferske počitnice podarja Ujusansa, lepe praktične nagrade za osvajalce kolajn bo prispeval Obsession, najmlajše pa bo razveselil Jolly.

RAZPIS >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov