DP: Brezovnikova slavila dvakrat, Kosi in Hrobat bila boj pri fantih

27.03.2019

Na Krvavcu so se nadaljevala tekmovanja za državno prvenstvu. Danes so se smučarji in smučarke borili za naslove v superveleslalomu in alpski kombinaciji. Najuspešnejši posamezniki dneva so Klemen Kosi in Miha Hrobat pri moških in Saša Brezovnik v ženski konkurenci.

Najboljši na današnjem superveleslalomu (c) Sloski

V moški konkurenci sta danes izjemen boj bila Klemen Kosi in Miha Hrobat. Kosi je na superveleslalomu postavil čas 58,15 in za 4 stotinke ugnal Hrobata. Kosi je tako postal državni prvak v superveleslalomu, Hrobat je bil podprvak, na tretjem mestu pa je danes končal Tilen Debelak, ki je za Kosijem zaostal +0.98. Kosi in Hrobat sta bila najhitrejša tudi v absolutni konkurenci, Debelakov čas pa je zadostoval za 8. mesto. Stanje na vrhu lestvice se je po slalomskem delu kombinacije obrnilo. Hrobat je izničil zaostanek 4 stotink in na koncu Kosija ugnal za 96 stotink.  Na tretje mesto se je na državnem prvenstvu povzpel Nejc Naraločnik, ki je za Hrobatom zaostal +2.38. Tudi v kombinaciji sta bila Hrobat in Kosi najhitrejša tudi v absolutni konkurenci, Naraločnik pa je imel skupno 6. čas.

V ženski konkurenci se je naslova dvakratne državne prvakinje razveselila Saša Brezovnik. Brezovnikova je v superveleslalomu postavila čas 1:02.01, kar je bil v absolutni konkurenci tretji čas. Za najhitrejšo Nemko Fabiano Dorigo je zaostala 71 stotink. Drugo mesto na državnem prvenstvu je zasedla Jera Kompan, tretja pa je bila Nika Murovec.  V alpski kombinaciji je Brezovnikova postavila najboljši čas tudi v absolutni konkurenci. Tudi v kombinaciji je bila druga Jera Kompan, tretja pa je bila Lina Knific.


Krvavec, državno prvensvo .:Uradni rezultati:.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov