Za nami je funcross na Rogli, Kanin prihajamo!

26.03.2019


V soboto je bila na Rogli na sporedu tretja tekma otroškega pokala v deskanju  na snegu za mlade do 15. leta (Kids Tour). Po preizkušnjah v klasičnih disciplinah prostega sloga (snežni park in skoki prostega sloga) so se mladi tokrat pomerili v otroški različici deskarskega krosa – funcrossu. V kategoriji deklic je bila najhitrejša Brina Marinc, med mlajšimi dečki  je zmagal Matic Grbeša, med starejšimi dečki pa Jure Seifried. Zadnja tekma serije bo 6. aprila na Kaninu, ko se bodo mladi deskarji in deskarke še enkrat pomerili v skokih prostega sloga (big air).Nasvidenje Rogla, se vidimo na Kaninu! (foto: Miha Matavž)

Pretekli teden so Roglo ˝zasedli˝ deskarji prostega sloga, saj je bil od srede pa vse do nedelje v tamkajšnjem snežnem parku na sporedu tradicionalni, že deseti po vrsti, Freestyle Week. V okviru pestrega deskarskega programa je bila v soboto organizirana tudi tretja tekma otroškega pokala Kids Tour. Mlade deskarke in deskarji do petnajstega leta so se pomerili v disciplini funcross, otroški različici klasičnega deskarskega krosa. Na atraktivni progi s klasičnimi in nekaj dvignjenimi zavoji, valovi in manjšimi skoki so odpeljali dve vožnji, za končni rezultat je štela boljša. Med deskarkami je bila prepričljivo najboljša Brina Marinc (hitrejša je bila tudi od vseh mlajših dečkov!), ki je za več kot sekundo ugnala zmagovalko prvih dveh tekem pokala, Evo Sovinec. Brini in Evi je na stopničkah, na tretjem mestu, družbo delala Sara Avdič. Tudi med mlajšimi dečki Aljažu Sladiču ni uspel klasični ˝hat trick˝. Kamničan, ki je zmagal na Krvavcu (slopestyle) in Voglu (big air) je kros končal na tretjem mestu. Drugo mesto je osvojil Jaka Koldl, zmage pa se je veselil Matic Grbeša. Med najstarejšimi (dečki rojeni med letoma 2004 in 2006) in tudi absolutno je bil najhitrejši Jure Seifried, ki je za pičlih 13 stotink sekunde prehitel Ožbeja Kuharja in mu tako preprečil tretjo zaporedno zmago v pokalu. Tudi boj za tretje mesto je bil napet. Za tri stotinke ga je dobil Lenart Maligoj, na nehvaležnem četrtem mestu je pristal Matija Pestotnik.

˝Za nami je super konec tedna na Rogli. Funcross je uspel. Kljub spomladanskim razmeram je proga zdržala. Zelo smo zadovoljni, ko vidimo toliko kakovostnih mladih deskark in deskarjev, ki uživajo med vratci in v parku. Se vidimo naslednje leto!˝ je zadovoljna predstavnica organizatorjev, Iva Polanec s Snowboard kluba Rogla Planja. Zadnja tekma serije Kids Tour bo 6. aprila na Kaninu. Na našem najvišje ležečem smučišču se bodo mladi še enkrat pomerili v skokih prostega sloga (big air).

Rezultati >>>

Fotogalerija >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov