Kovačič in Štirn na univerzijadi do 10. In 12. mesta

24.03.2019

Ekipa smučarjev prostega sloga se je vrnila iz 29. zimske univerzijade, ki jo je gostil ruski Krasnoyarsk. Slovenijo so v Sibiriji zastopali Žiga Kovačič, Maks Pikec in Maj Štirn, slednji kljub lažji poškodbi, ki ga je doletela že na prvem treningu. Zahtevna in poledenela proga slopestyle poligona je žal načrte prekrižala najmlajšemu članu odprave Maksu Pikcu, ki je tekmovanje zaključil v kvalifikacijah, Kovačič in Štirn pa sta s kvalifikacijami opravila po pričakovanjih in se uvrstila v finale, kjer sta na koncu zasedla 10. in 12. mesto.

Maj Štirn
Po padcu na prvem treningu sem bil odpeljan v bolnišnico, kjer so podrobnejše preiskave pokazale, da imam natrgano zunanjo stransko vez levega kolena. Drugi dan treninga sem bil prisiljen izpustiti, vendar je bila želja po nastopu na tekmi še vedno velika. Največja zahvala gre kinezioterapevtu odprave Gregorju Mišiču, ki je naredil vse kar je bilo mogoče, da je bilo moje koleno pripravljeno do te mere, da sem lahko naslednji dan kljub poškodbi stisnil zobe in nastopil na tekmi. Ne glede na poškodbo, sem vesel da sem bil del slovenske odprave, saj je bila letošnja univerzijada zares izjemna izkušnja.

29. zimska univerzijada

Maks Pikec
Tekmovanje v Krasnoyarskem je bilo več kot le klasična tekma, saj je bila organizacija tekmovanja na zelo visokem nivoju. Proga je bila pripravljena na zelo kreativen način a na žalost ledena. Po zelo uspešnem treningu prejšnjih dni pa sem na tekmovanju na žalost zaradi ledenih pogojev, na katere nisem bil ustrezno pripravljen, končal v kvalifikacijah.

29. zimska univerzijada

Žiga Kovačič
Letošnja Univerzijada v Krasnoyarsku je presegla večino mojih pričakovanj. Otvoritvena slovesnost je bila izvedena na ravni Olimpijskih iger, domačini pa so nam povedali, da se je celo mesto 4 leta pripravljalo na ta dogodek in da je to za prebivalce Krasnoyarska neponovljiva izkušnja. Kar zadeva freestyle smučanje lahko rečem, da so organizatorji poskrbeli za sodoben poligon, ki je dopuščal veliko kreativnosti, kar pogosto ne uspe niti organizatorjem na svetovnih pokalih. Na dan tekme so razmere na progi sicer bile precej neugodne, saj je čez noč podlaga na progi poledenela in so bila doskočišča zelo trda in ledena. Univerzijada 2019 je brez dvoma eden od dogodkov, ki ga nikoli ne bom pozabil.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov