DP: Hadalin in Dvornikova slavila tudi v slalomu

24.03.2019

Drugi dan tekmovanja na Krvavcu so se smučarji in smučarke pomerili v slalomu, na vrhu pa sta bila ista tekmovalca kot včeraj. Nova državna prvaka sta postala Štefan Hadalin in Neja Dvornik!

Neja Dvornika je postala dvakratna državna prvakinja (c) Gepa

Pri moških je Štefan Hadalin ubranil vlogo favurita in za +0.24 premagal prvega izzivalca Žana Kranjca. Hadalin je tako še drugič v dveh dneh postal državni prvak na Krvavcu, Kranjec pa podprvak. Danes je tretje mesto zasedel mladi Borut Božič, ki je za našim najboljšim slalomistom zaostal +2.06. Četrti je bil tako kot včeraj Miha Hrobat.

Uspeh Hadalina je pri dekletih ponovila tudi Neja Dvornik, ki je še enkrat več pokazala odlično znanjen v tehnični disciplini. Najbližjo zasledovalko na državnem prvenstvu je ugnala za kar neveerjetnih +3.39. Drugo mesto na državnem prvenstvu je danes zasedla Saša Brezovnik, v skupni razvrstitvi vseh nastopajočih pa je drugi čas postavila Riika Honkanen iz Finske, ki je za našo tekmovalko zaostala +0.74.  Brezovnikova je v skupni razvrstitvi danes zasedla 5. mesto. Tik za Sašo je danes končala Jera Kompan, ki je tako stopila na najnižjo stopničko v boju za državno prvenstvo.

Pri moških se je sicer poleg Kranjca in Hadalin na zmagovalni oder v skupni razvrstitvi uvrstil še Filip Zubčič, ki je bil drugi (+0.22).


Krvavec, državno prvenstvo slalom .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov