Fak sezono sklenil na 15. mestu!

24.03.2019

S tekmo s skupinskim startom se je v Oslu zaključila letošnja sezona svetovnega pokala v biatlonu, ki je bila povsem v znamenju Norvežana  Johannes Thignes Bøja, ki je slavil kar 16 zmag v svetovnem pokalu in osvojil vse male in velik kristalni globus. Jakov Fak je sezono sklenil na 15. mestu.

Jakov Fak je slabše začel, a odlično nadaljeval (c) Gepa


Na zadnji tekmi v Oslu je bilo dvomov o zmagovalcu hitro konec. Johannes Thignes Bø danes niti za trenutek ni prepustil možnosti za presenečenje. Na domačem terenu je z vsemi 20 zadetimi streli še enkrat več pokazal kdo je junak letošnje sezone. Z izvrstnim streljanjem in z zelo hitrim tekom si je še enkrat več lahko privoščil tudi zaključno slavje pred domačim občinstvom in tako na najlepši način kronal fantastično sezono.  Bø je z današnjo zmago postal skupni zmagovalec v svetovnem pokalu, pobral pa je tudi vse male kristalne globuse. 

Na žalost ima za sabo slabšo sezono kot Bø naš najboljši biatlonec Jakov Fak, ki se je skozi celotno leto okvarjal s številnimi težavami, ki so ga oddaljile od tistih najbolj vrhunskih mest. Fak je za konec sezone še enkrat več pokazal, da je odličen borec in da kljub ne najboljši pripravljenosti lahko poseže zelo visoko. Danes je tekmovanje zaključil na zelo dobrem 15. mestu.  Še boljšo uvrstitev mu je vzelo prvo streljanje leže kjer je napravil kar 2 napaki. Padel je povsem na rep razpredelnice in moral je loviti nasprotnike. Z brezhibnim streljanjem v nadaljevanju tekme pa je prehitel številne tekmovalce in tekmovanje z zelo dobrim tekom v zadnjem krogu končal na 15. mestu. Kljub povprečni sezoni, v kateri je Fak spustil veliko nastopov, je sezono zaključil na 26. mestu v skupnem seštevku.  To vsekakor ni tisto kar si je Fak sam najbolj želel, a je na vseeno dobro po tem, kako se je razvila sezona. Vsekakor pa bo za prihodnje leto treba poskrbeti, da ne bo prišlo do takih situacij kot to leto.

Danes sej je izvrstnemu Norvežanu najbolj približal Nemec Arnd Peiffer, ki jeprav tako zadel vse strele, zaostal pa je 19 sekund. Na tretjem mestu je zaključil še en Nemec, Benedikt Doll.


Oslo, skupinski start .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov