Lampičeva sezono sklenila z 22. mestom

24.03.2019

Tekačice in tekači na smučeh so letošnjo sezono svetovnega pokala zaključili v kanadskem Quebecu, kjer je finalna tekma prinesla zasledovanje v prosti tehniki.

Anamarija Lampič ima za sabo novo dobro sezono (c) GEPA

Izhodišča za današnji štart sta prinesli včerajšnja tekma na razdalji na 10 km v klasiki in petkov šprint, kjer je Anamarija Lampič kot naša najboljša zasedla 20. mesto. Na današnjem zasledovanju na enaki razdalji, a v prosti tehniki je izgubila le dve mesti, še to v ciljnem šprintu, kjer sta jo prehiteli ravno dve tekmovalki. Eva Urevc je zasedla 42. mesto, Katja Višnar pa je končala na 55. mestu. Še enkrat več je zmagala Stina Nilsson, ki je tako drugič zapored ugnala Norvežanko Therese Johaug, tretja je bila Ingvild Flugstad Östberg.

Moški so tekli na 13,3 km razdalji, neulovljiv je bil Johannes Hösflot Kläbo, Miha Šimenc, 23. šprinter sezone, je končal na 54. mestu. Glavni trener naših, Nejc Brodar, je najprej ocenil finalni vikend sezone v Kanadi: "Tekme v Quebecu lahko ocenim kot zadovoljive. Zadovoljen sem s šprinterskim nastopom, štirje so bili v točkah. Na razdaljah razen Ane nismo osvojili točk. Mislim, da nam to mora biti cilj za prihodnjo sezono. Največji izziv - kako tudi na razdalji konstantno osvajati točke. Tisti, ki so to že dosegli, pa jih skušati čimbolj približati najboljši petnajsterici če ne deseterici. Torej tudi tu narediti korak naprej."

Sledila je ocena zelo uspešne sezone: "Sem izredno zadovoljen. Ne samo z osvojitvijo medalje v Seefeldu, kar je bil vrhunec, a skozi celotno sezono smo držali izredno visok nivo tako pripravljenosti kot tudi samih nastopov. Res je, da je naša paradna disciplina še vedno šprint, a bilo je tudi nekaj tekem, kjer smo tudi na razdaljah osvajali dobre rezultate. Sigurno je še dovolj prostora za napredek. Končno sedmo mesto pri dekletih v pokalu narodov, nekaj več kot 1000 točk, in nenazadnje tudi velik napredek Mihe Šimenca kažejo na to, da je celotna ekipa delala dobro, da smo naredili dobro pripravljalno obdobje. Potem smo skozi celotno sezono uspeli držati zelo visok nivo. Mislim, da moram biti zadovoljen s prvo sezono pod mojim vodstvom, a res je, da vidim še kar precej stvari, ki jih bo potrebno realizirati na eni strani, na drugi pa imamo še vedno dovolj prostora za napredek v naslednji sezoni. Če bo dogovor tak, pa tudi naprej do Planice 2023. Slovenski tek lahko postavimo še na višjo točko kot je v tem trenutku."

Kdaj bodo znani načrti za naprej? "Po sezoni bomo morali pripraviti določene analize. V naslednjih dneh bo dovolj časa, da to pripravimo. Nato si sigurno želim, da se z vodilnimi usedemo, pogovorimo in pripravimo vsaj štiriletni načrt do Planice 2023. Slovenski tek naj ima enega izmed svojih vrhuncev prav na domačem svetovnem prvenstvu."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov