DP: Hadalin premagal Kranjca v veleslalomu, naslov tudi Neji Dvornik

23.03.2019

Čeprav se je sezona svetovnega pokala zaključila prejšnji konec tedna, smučarji še niso povsem postavili smuči v kot. Danes se je z veleslalomom na Krvavcu začel teden državnih prvenstev. Prva prvaka za letošnjo sezono sta postala Štefan Hadalin in Neja Dvornik.

Štefan Hadalin je postal državni prvak v veleslalomu (c) gepa

Manj kot teden dni od zadnje tekme za svetovni pokal, so bili na startu današnjega veleslaloma na Krvavcu zbrani vsi najboljši slovenski smučarji, konkurenca med smučarkami pa je bila malenkost okrnjena.  Pr fantih je najboljši čas dveh voženj postavil Štefan Hadalin. Hadalin je zmagal s časom 1:40.82 in skoraj za sekundo (+0.99) prehitel, sicer izvrstnega veleslalomista, Žana Kranjca. Tretji je bil Boštjan Kline, ki je za Hadalinom zaostal +2.57.

Čeprav je bila pri dekletih konkurenca malce okrnjena to ne zmanjšuje uspeha Neje Dvornik, ki je tako še enkrat več pokazala, da je smučarka prihodnosti. Druga je bila danes še ena odlična mlada smučarka Rebeka Oblak, ki je za svojo vrstnico zaostala sekundo in 48 stotink. Tretja je bila Saša Brezovnik, njen čas 1:47.63 pa je pomenil +2.72 zaostanka za Dvornikovo.

Neja Dvornik (c) Gepa


Krvavec, državno prvenstvo .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov