Pojetovi zadnji krog vzel druge točke letos

23.03.2019

Urška Poje je z še drugim 41. mestom v Oslu zaključila letošnjo sezono. Pojetova je znova odlično opravila svoj strelski nastop, na žalost pa ji je v zadnjem krogu malenkost zmanjkalo moči za nove točke svetovnega pokala.


Urška Poje je sezono sklenila na tik za dobitnicami točk. (c) Gepa


Urška Poje se je na današnjo zasledovalno tekmo podala iz 41. mesta. Imela je dobro izhodišče, da še drugič letos poseže med dobitnice točk, a ji je na koncu zmanjkalo moči. Z odličnim strelskim nastopom na prvih dveh postankih se je prebila že na 33. mesto. Na svojem tretjem postanku je zgrešila svoj edini strel danes in za trenutek padla na mesta izven dobitnic točk. Na zadnjem strelskem nastopu so ponovno padle vse tarče in vse je kazalo, da bo Pojetova še drugič letos med dobitnicami točk, saj se je v zadnji krog podala iz 33. mesta. Na žalost je našo tekmovalko v zadnjem krogu prehitelo 8 tekmic in Urška je v cilj ponovno pritekla na nehvaležnem 41. mestu in s tem sklenila letošnjo sezono v kateri je vknjižila 3 točke za svetovni pokal. 

Zmago iz sprinta je danes ubranila Slovakinja Anastazija Kuzmina, ki je bila 100-odstotna na strelišču in vse tekmice ugnala za skoraj dve minuti. Druga je bila danes Nemka Denise Hermann, ki je odtekla dva kazenska kroga, tretja pa je bila Hana Öberg iz Švedske.


Oslo, zasledovanje ženske .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov