Mastnak & Košir ˝showtime˝ v Winterbergu!

23.03.2019

Na zadnji letošnji posamični tekmi alpskih deskarjev za svetovni pokal v nemškem Winterbergu sta blestela Žan Košir in Tim Mastnak. Tržičan je v paralelnem slalomu osvojil tretje mesto, Celjan pa četrto in hkrati drugo mesto v skupnem seštevku paralelnih disciplin za sezono 2018/19. Gloria Kotnik je zadnjo posamično tekmo sezone končala že v dopoldanskih kvalifikacijah, na solidnem devetnajstem mestu. Jutri bo v Nemčiji na sporedu še ekipni paralelni slalom mešanih dvojic, Slovenijo bosta zastopala Kotnikova in Mastnak.

Tim MastnakTim Mastnak je v skupnem seštevku paralelnih disciplin osvojil drugo mesto. (foto: FIS)

˝Super tekma! Seveda sem zelo zadovoljen, čeprav je bil na dosegu tudi sanjski razplet,˝je bil po tekmi navdušen glavni trener slovenske reprezentance Izidor Šušteršič, ki je tekmo tokrat spremljal z domačega naslonjača. ˝Nemškim organizatorjem je kljub spomladanskim razmeram uspelo pripraviti lepo tekmo. Videli smo lep slalom. Upam da bo jutri, ko bo na sporedu še ekipna tekma, podobno. Tudi kar se naših rezultatov tiče˝ še dodaja naš glavni trener, ki ga v Nemčiji nadomešča trener B reprezentance Gašper Oblak.

Žan KoširŽan Košir za konec sezone na stopničkah. (foto: FIS).

Moški del slovenske ˝trojke˝je že v dopoldanskih kvalifikacijah nakazal, da se nam obeta zanimivo finale. Žan Košir je dosegel četrti, Tim Mastnak pa enajsti kvalifikacijski čas. Tudi Gloriji Kotnik je po prvi kvalifikacijski vožnji kazalo odlično (četrto mesto), v drugo pa se ji žal ni izšlo, tako da je zadnjo tekmo sezone končala izven finala, na devetnajstem mestu. V izločilnih dvobojih je Košir v osmini finala v napetem dvoboju ugnal odličnega slalomista, Rusa Andreja Sobolejva, Tim Mastnak pa zanesljivo, s skorajda pol sekunde prednosti, Korejca Sanghoja Lee. Tudi v četrtfinalu sta bila naša deskarja suverena. Košir je bil boljši od domačina Sebastiana Kislingerja, Mastnak pa od Italijana Aarona Marcha. V polfinalu sta naša ˝deskarska junaka zime˝ žal klonila. Koširja je ugnal kasnejši dobitnik slalomskega malega kristalnega globusa Stefan Baumeister, Mastnaka pa ˝srečni˝ Avstrijec Lukas Mathies, ki je imel obilo sreče že v četrtfinalu, proti Italijanu Rolandu Ficschnallerju. Slovenski mali finale je pripadel starejšemu Koširju, ki se je tako po tednu dni mlajšemu Mastnaku oddolžil za poraz v polfinalu veleslaloma za evropski pokal na Rogli. Košir je s tretjim mesto ponovil lanskoletni uspeh Roka Marguča, Mastnak pa je s četrtim mestom dosegel svojo najboljšo slalomsko uvrstitev v sezoni in karieri. V velikem finalu je bil Mathies uspešnejši od domačina Baumeistra. Med dekleti je po februarju 2017 znova zmagala Švicarka Patrizia Kummer, ki je bila v finalu boljša od domčinke Seline Jörg. V boju za stopničke je Avstrijko Danielo Ubling ugnala še ena Švicarka, Ladina Jenny.

Nedeljska zaključno dejanje sezone (ekipna tekma mešanih dvojic) bo na sporedu ob 14.30 uri, slovensko reprezentanco bo zastopala dvojica ˝Kotnik – Mastnak˝.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Svetovni pokal, paralelne discipline (skupni seštevek 2018/2019):

DESKARJI

1. Andrej Sobolev (RUS)

2. Tim Mastnak (SLO)

3. Roland FIschnaller (ITA)

10. Žan Košir (SLO)

24. Rok Marguč (SLO)

69. Črt Ikovic

81. Jernej Glavan

DESKARKE

1. Ester Ledecka (Čeh)

2. Selina Jörg (Nem)

3. Sabine Schöfmann (Avs)

16. Gloria Kotnik (SLO)

55. Sara Goltes (SLO)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov