DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Blue Bird: Tri Slovenke med petnajst, najboljša Križnarjeva na 6. mestu

23.03.2019

Na predzadnji tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske je Nika Križnar v ruskem Čajkovskem zasedla 6. mesto, Urša Bogataj je bila 8., med petnajsterico pa je končala tudi Špela Rogelj.

Nika Križnar je znova končala med najboljšimi (c) GEPA

Organizatorji predzadnje tekme svetovnega pokala za smučarke skakalke so v Čajkovskem imeli kar precej težav zaradi premočnega vetra. Tako so namesto ob 14. uri po lokalnem času začeli štiri ure kasneje, a takrat je vreme sodelovalo. Po prvi seriji je bila najboljša od naših Urša Bogataj, ki je s 94.5 metri in 102,4 točkami zasedala visoko 5. mesto. Nika Križnar je s pol metra krajšim skokom in 101,4 točkami zasedala 7. mesto. Špela Rogelj je bila s 86.5 metri ter 84,2 točkami na 19. mestu, Maja Vtič je bila s 84 metri ter 79,7 točkami 22., Jerneja Brecl pa z 80.5 metri ter 76,9 točkami 24. V vodstvu je bila Nemka Katharina Althaus s 95 metri ter 107,8 točkami, le tri desetinke je ob enako dolgem skoku zaostajala rojakinja Juliane Seyfahrt, tretje mesto sta zasedali Japonka Sara Takanaši s 95.5 metri ter 107,1 točkami in Avstrijka Jacqueline Seifriedsberger, ki je skočila 96 metrov.

V finalni seriji je Breclova s 84 metri in 160,0 točkami pridobila dve mesti in je končala na 22. mestu. Za njo je bila tudi Vtičeva, ki je z 78.5 metri ter 151,2 točkami znova izgubila mesta, končala je na 28. mestu. To je bilo žal premalo za preboj med najboljšo trideseterico v skupnem seštevku svetovnega pokala. Rogljeva je po doskoku pri 91.5 metrih nekaj časa vodila z zbirom 183,7 točk, vse to pa je bilo dovolj za končno 15. mesto. Križnarjeva je napadla z 92.5 metri, 202,8 točk pa je bilo na koncu dovolj, da je zadržala vnovič odlično 6. mesto iz prve serije. "Naredila sem lep skok v prvi seriji, bil je eden lepših v Čajkovskem. V drugi seriji sem naredila manjšo napako na mizi. Poizkušala sem nekaj drugih stvari, postaviti smučko bolj pod sebe, ker sem vedela, da sem tudi zaradi tega izgubila nekaj metrov. Lahko bi skočila dlje. A s tem se ne obremenjujem, vem, da konstantno skačem že celo sezono, kažem lepe rezultate," ni bila razočarana Križnarjeva.

Bogatajeva je v finalu žal izgubila nekaj mest, z enako daljavo kot Križnarjeva je z 201,0 točkami končala na 8. mestu. "Z današnjima skokoma sem čisto zadovoljna, bila sta dobra, predvsem tisti v prvi seriji. Vem pa, da veliko izgubim na ocenah, a to je eno veliko delo še za poletje. Koliko so pogoji vplivali niti ne vem, nisem se ukvarjala s tem. Bila pa je tekma prestavljena zaradi ogromno vetra. Presodili so, da je bolje, da prestavijo na kasneje, ko pa je bilo kar v redu, vsaj po mojem mnenju," je povedala Bogatajeva.

Do tretje zaporedne zmage je prišla Seyfahrtova, ki je v finalu tekmice dotolkla s 97 metri ter 219,0 točkami. Althausova je bila s 95 metri in 213,0 točkami druga, tretja pa s 94.5 metri in 212,9 točkami Takanašijeva. 

Po predzadnji tekmi sezone je glavni trener Zoran Zupančič takole strnil svoje misli: "Danes je bilo vreme vetrovno, tekmovanje so prestavili za štiri ure. Vsekakor smo zadovoljni z ekipnim izplenom, nismo pa zadovoljni s tem, da vedno ciljamo na kolajne, a se nam nekako izmikajo. Mislim, da je čas, da se nam enkrat tudi poklopi. S tem, ko se nam ne, ne moremo biti zadovoljni. Smo pa zadovoljni s tem, da nam ne gre na slabše, da smo nekje tukaj trenutno. Torej dve tekmovalki med deset. Morda bi danes blizu deseterice končala tudi Špela Rogelj, ker trenutno funkcionira zelo v redu. Med trideset tudi Maja Vtič in Jerneja Brecl, tako da smo zadovoljni z ekipnim izplenom."

Jutri bo na sporedu še zadnja tekma sezone na veliki skakalnici, kjer bo nastopilo le najboljših trideset skakalk v svetovnem pokalu, ki so prisotne v Čajkovskem, tako da bo kot prva skočila prav naša Maja Vtič.

Program 1. Blue Bird turneje

Nedelja, 24. marec
5:00 Uradni trening (HS140) / TOP30
10:00 Tekma (HS140) FINALE


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov