Fak in Bauer z novimi točkami

22.03.2019

Najboljši biatlonci na svetu so se v meglenem Oslu še zadnjič letos pomerili v sprintu. Jakov Fak in Klemen Bauer sta si zagotovila jutrišnji nastop na zasledovalni tekmi in nove točke za svetovni pokal saj sta danes tekmovanje zaključila na 23. in 35. mestu. Ostali naši so zaključili z nastopi v letošnji sezoni.

Jakov Fak ob zaključku sezone dosega solidne uvrstitve (c) Gepa

Tudi na zadnji postaji letošnjega svetovnega pokala ni nič novega. Johannes Thignes Bø je na domačem dvorišču še enkrat več pokazal, da je letos najboljši. Kljub enemu zgrešenemu strelu stoje je vse tekmovalce prehitel za več kot pol minute. S prvim nastopom v Oslu je lahko zadovoljna tudi slovenska reprezentanca. Jakov Fak in Klemen Bauer sta nastopila zelo solidno in osvojila nekaj novih točk za svetovni pokal. Najboljši izmed naših je bil Fak, ki je tekmovanje končal na 23. mestu. Fak je odlično začel tekmovanje, v streljanju leže zadel vse tarče in po prvem streljanju je zasedal 10. mesto, za vodilnim Bøjem pa je zaostajal samo 10 sekund. Na drugem strelskem nastopu je nato zgrešil en strel, vseeno pa držal še visoko 16. mesto. Ob vstopu v zadnji krog je bil njegov čas 37 sekund počasnejši od časa Norvežana.  Na žalost je Fak malenkost popustil v zadnjem krogu, kjer se je videlo, da ni še povsem pripravljen in je bolezen med sezono pustila precej posledic. V zadnjem krogu je napram odličnemu Norvežanu zgubil 40 sekund in v cilj pritekel z zaostankom +1:15.8, kar je na koncu zadostovalo za 23. mesto.

Nekaj novih točk je za 35. mesto vpisal tudi Klemen Bauer. Klemen je tako kot Fak zadel vse tarče v nastopu leže in bil na vmesnem času na 12. mestu. Na žalost sta se mu v streljanju stoje pripetili dve napaki in odteči je moral dva kazenska kroga. Vse skupaj pa je na koncu pomenilo 35. mesto, na jutrišnji zasledovalni tekmi pa bo startal z zaostankom +1:50.2.

Klemen Bauer (c) Gepa

Na žalost je se preostalim trem našim tekmovalcem ni uspelo uvrstiti na jutrišnjo tekmo in so tako že zaključili z letošnjo sezono. Miha Dovžan je bil z dvema zgrešenima streloma 72., Rok Tršan in Mitja Drinovec pa sta zgrešila kar 5x in sta tekmovanje končala na 101. in 107. mestu med 112 uvrščenimi tekmovalci.

Danes se je Bøju najbolj približal Italijan Lukas Hofer, tretji pa je bil Quentin Fillon Maillel iz Francije.


Oslo, sprint moški .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov