Urška Poje za las ob druge točke letos

21.03.2019

Z ženskim sprintom se je začelo tekmovanje na zadnjem postajališču v letošnji sezoni svetovnega pokala v biatlonu. Odlično je svoj nastop opravila Urška Poje, ki je odlično nastopila na strelišču, žal pa ji je v teku malenkost zmanjkalo, da bi še drugič letos osvojila točke.

Urška Poje je odlično nastopila v Oslu (c) Gepa

Norveški Oslo je zadnje postajališče letošnje sezone svetovnega pokala v biatlonu. Prvi dan tekmovanja so se v sprintu pomerila dekleta. V lepem sončnem in rahlo vetrovnem Oslu je odlično nastopila tudi Urška Poje. Slovenska dekleta so bila na startni listi ob koncu tekmovanja, v tekmi majhnih razlik in z malim številom napak na strelišču, je odlično svoje delo opravila tudi Urška Poje. Pojetova je bila na strelišču nezgrešljiva in tudi dovolj hitra, da si ni nabrala preveliko zaostanka. Na žalost je bil njen tek malenkost prepočasen in je za le dve sekundi zgrešila nove točke svetovnega pokala. Tekmovanje je končala na 41. mestu in bo v soboto na zasledovalni tekmi startala z zaostankom +1:51.3. Zelo dobro je po prvem nastopu kazalo tudi Poloni Klemenčič, ki je v prvo zadela vse strele in bila na vmesnem času celo malenkost pred Pojetovo. Na žalost je na drugem strelskem nastopu zgrešila dva strela in je tako zapravila priložnost za prve točke svetovnega pokala, malenkost pa ji je tudi zmanjkalo za nastop na sobotni zasledovalni tekmi. Na strelišču je bila ponovno preveč nenatančna Lea Einfalt, ki je skupaj zgrešila 4 strele in končala pri repu razpredelnice. 

Najboljše je z današnjim tekmovanjem na 7.5 kilometrski preizkušnji opravila Anastazija Kuzmina iz Slovaške, ki je kljub enemu zgrešenemu strelu, z najhitrejšim tekom ugnala vse tekmice.  Za sobotno zasledovalno tekmo si je pritekla kar 21,2 sekund prednosti pred najbližjo zasledovalko. Druga je bila danes Nemka Fanziska Preus, tretja pa rojakinkja Kuzmine, Paulina Fialkova.


Oslo, sprint ženske .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov