Za konec še slaloma v Winterbergu. Mastnak v boj za najvišja mesta v skupnem seštevku!

21.03.2019

Po deskarjih prostega sloga in krosistih bodo ta konec tedna z dvema paralelnima slaloma v nemškem Winterbergu sezono svetovnega pokala sklenili tudi alpski deskarji. Na sobotnem posamičnem slalomu bodo nastopili Žan Košir, Tim Mastnak in Gloria Kotnik, v nedeljo pa na tretjem ekipnem paralelnem slalomu sezone dvojica Kotnik – Mastnak. Rok Marguč še okreva po poškodbi roke in ostaja doma. 


Mastnak in Kotnikova bosta v centru pozornosti slovenske deskarske javnosti tako v soboto kot tudi nedeljo. Bo Timu uspel še en ˝veliki met˝? Bosta ne ekipni tekmi presegal 5. mesto z Bad Gasteina? (foto: Miha Matavž)

Slovenska trojka se je proti Wintrebergu odpravila danes. Ob odsotnosti glavnega trenerja paralelnih disciplin Izidorja Šušteršiča, bo ekipo na finalu v Nemčiji vodil trener Gašper Oblak, deskarjema in deskarkipa bosta na voljo tudi serviser Dare Centrih in fizioterapevt Nace Gartner. Najuspešnejši slovenski slalomist v tej sezoni, Žan Košir, je po veleslalomskem državnem prvenstvu preteklo soboto na Rogli, pred odhodom na finale opravil še dva snežna treninga. ˝V torek sem treniral na Osojščici (Gerlitzen), včeraj na Krvavcu, kjer se mi je pridružil še mladi Jernej Glavan. Na zadnjih dveh treningih sem deskal v zelo različnih pogojih. Led, pa odjuga in svež sneg. Lahko bi rekel, da me v Winterbergu prav nič ne more presenetiti, ˝je odločen izkušeni Tržičan, ki cilja na uvrstitev med najboljših osem, kar mu letos (še) ni uspelo. ˝Glavnino slalomskega treninga sem opravil že po vrnitvi z zadnjega veleslaloma za svetovni pokal, tako da sem pripravljen za zadnje dejanje sezone. Vesel in ponosen sem, da sem lahko tekmoval praktično celo sezono. Gorenjska trma je naredila svoje, ˝še v smehu dodaja Košir, ki je v Winterbergu nazadnje tekmoval leta 2015 (osvojil je 5. mesto), ko je tam prejel tudi vse tri kristalne globuse. Zelo dobro je na zadnje dejanje sezone pripravljen tudi Tim Mastnak, ki je v igri za najvišja mesta v skupni razvrstitvi svetovnega pokala paralelnih disciplin (pred zadnjo tekmo je na tretjem mestu) ˝Že v Scuolo smo videli, da je mogoče prav vse. Pripravljen sem. Tudi moj slalom je na zavidljivi ravni, teren v Winterbergu mi ustreza. Odločno in sproščeno grem v kvalifikacije in boj za najvišja mesta, potem pa bomo videli, možno je prav vse. Letos sem na dveh slalomih kvalifikacije končal na nesrečnem 17. mestu,  a v tretje gre rado, pravijo, ˝ je sproščen Celjan, ki je zadnji snežni trening pred odhodom v Nemčijo v družbi Glorie Kotnik in Črta Ikovica opravil na Rogli, kjer je pretekli vikend blestel na veleslalomih za evropski pokal. ˝Ja, za mano je super vikend, brez poraza. Naj se ponovi!˝ za konec dodaja lani enajsto uvrščeni v Winterbergu, kar je njegova najboljša slalomska uvrstitev v svetovnem pokalu. Prav tako enajsta je bila lani tudi Kotnikova, ki se bo letos še tretjič skušala prebiti med slalomske finalistke (to ji je uspelo v Bad Gasteinu in Moskvi) s Timom Mastnakom pa bosta na nedeljskem zaključku skušala narediti še korak naprej tudi na ekipni tekmi. ˝Cilj je preseči 5. mesto z Bad Gasteina˝, napoveduje štajerska slalomska naveza, ki bi v Nemčiji realno gledano lahko ponovila ali presegla lansko uvrstitev Roka Marguča, ki je posamično tekmo končal na odličnem tretjem mestu.


Žan Košir si na zadnji tekmi želi med najboljših osem. (Miha Matavž)

Deskarje na prizorišču, po zadnjih podatkih, tekme čakajo spomladanske razmere, mehak sneg in visoke temperature. Sobotne kvalifikacije se pričnejo ob 9.00 uri, finale pa ob 13. uri. Nedeljska zaključno dejanje sezone (ekipna tekma mešanih dvojic) bo na sporedu ob 14.30 uri.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov