Vsi na Roglo!

20.03.2019

Danes se je na Rogli pričel tradicionalni, že deseti po vrsti, večdnevni dogodek za deskarje in smučarje prostega sloga - Freestyle week. V snežnem parku na progi Mašinžaga bomo vse do nedelje priča zelo pestremu dogajanju z deskarji in smučarji prostega sloga v glavnih vlogah. V soboto (23.3.), predzadnji dan, bo v okviru deskarskega tedna na sporedu tudi tretja tekma serije Kids Tour, otroškega pokala za deskarje in deskarke do 15. leta. Pomerili se bodo v dicsciplini funcross.   

Funcross je otroška različica klasičnega deskarskega krosa. Tekmovalci se bodo na progi s klasičnimi in dvignjenimi zavoji (t.i. ˝banked˝ slalom zavoji), nekaj valovi in manjšimi skoki pomerili na čas. Po progi se bodo spustili dvakrat, za razvrstitev bo štel hitrejši čas. ˝Naši izkušeni ˝šejperji ˝obljubljajo zanimivo in atraktivno progo. V teh dneh je na Rogli zapadlo nekaj novega snega, do konca tedna pa nam vremenoslovci napovedujejo lepo sončno vreme. Vabljeni, zanimivo bo! ˝ vabi Iva Polanec s SBK Rogla Planja, ki je organizator tretje tekme serije Kids Tour in hkrati dodaja, da bodo izvedli tudi funcross za mlade smučarje, v kategoriji ˝open˝ pa bodo tekmovali vsi, tudi starejši deskarji in smučarji. Organizatorji prijave sprejemajo vse do petka, zamudniki se bodo (v kolikor bo dovolj prostora) lahko prijavili tudi do pol ure  pred samo tekmo, ki se prične ob 10. uri.

V deskarski seriji Kids Tour, ki se bo zaključila z ˝Big Air˝ preizkušnjo 6. aprila na Kaninu so trenutno vodilni Eva Sovinec (deklice), Aljaž Sladič (mlajši dečki) in mladinski reprezentant Ožbe Kuhar (starejši dečki).


Razpis – funcross Rogla

Program – Freestyle Week

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov