Urška Pribošič šesta v skupnem seštevku ˝Big Air˝ svetovnega pokala

19.03.2019

Pretekli vikend so s tekmo v skokih prostega sloga (Big Air) v kanadskem Quebecu sezono svetovnega pokala zaključil deskarji prostega sloga. Tekma v norveškem Oslu, ki bi morala biti na sporedu ta petek (22. marca) je namreč odpovedana. Urška Pribošič je na zadnji tekmi sezone osvojila sedmo mesto, v skupnem seštevku discipline pa odlično šesto mesto. Naj Mekinc je bil v Quebecu enaindvajseti, v skupnem ˝Big Air˝ seštevku svetovnega pokala pa je osvojil sedeminštirideseto mesto.


Za Urško Pribošič je zelo uspešna sezona.

˝Rezultat v skupnem seštevku Big Air svetovnega pokala me ja kar nekoliko presenetil. Seveda sem zadovoljna!, ˝ pravi osemindvajsetletna Urška Pribošič, ki bo na tekmah svetovnega pokala nastopala tudi v naslednji sezoni. ˝Še vedno imam dovolj motiva za trening, učenje novih trikov in nastopanje na najvišji ravni. V naslednji sezoni se bom predstavila z novimi skoki, potem pa se bom glede na učinek znova odločila kako naprej. O Olimpijskih igrah še ne razmišljam,˝ še dodaja Blejka,  letos najuspešnejša slovenska deskarka prostega sloga. V tej sezoni je nastopila na vseh tekmah za svetovni pokal v skokih prostega sloga, poleg tega pa še na dveh tekmah najvišjega ranga v snežnem parku (slopestyle), ki pa ni njena prioriteta. Je pa zato deskanje v snežnem parku v centru pozornosti osemnajstletnega Naja Mekinca, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala te discipline osvojil 32. mesto v skokih prostega sloga pa 47. mesto in s tem izpolnil pričakovanja strokovnega štaba. ˝Naj je letos s kontinuiranim nastopanjem v svetovnem pokalu, tako v parku kot tudi v skokih, pridobil neprecenljive izkušnje, kar je naložba za naprej, ˝ so z mladim Ljubljančanom zadovoljni v slovenskem taboru. ˝Moji cilji za naprej? Čim več časa preživeti na snegu. Logična posledica je napredek in pa tudi višja mesta, ˝je optimističen Mekinc, ki se s Pribošičevo s Quebeca vrača v teh dneh.


Naj Mekinc in Quebec Big Air.

Zmagovalca zadnje ˝big air˝ tekme sezone za svetovni pokal sta Američanka Julia Marino (na tem prizorišču je zmagala že lani) in izkušeni Belgijec Seppe Smits. Mala kristalna globusa sta si že pred to tekmo zagotovila Japonca Reira Iwabuchi in Takeru Otsuka.

Poleg deskarjev prostega sloga so sezono v švicarskem Veysonnazu sklenili tudi krosisti, kjer pa Slovenci v zadnjih letih ne tekmujejo. Na zadnji tekmi in v skupnem seštevku je med krosistkami zmagala Čehinja Eva Samkova, ki je bila na stopničkah na prav vseh tekmah za svetovni pokal v tej sezoni. V moški konkurenci je v Švici zmagal Španec Lucas Eguibar, globus za zmago v skupnem seštevku pa je prejel Avstrijec Alessandro Hämmerle.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov